*Γράφει ο Μηνάς Τσαμόπουλος
Πρόκειται για τον δεύτερο ναυτικό που έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο αφού πριν τρείς ημέρες μεταφέρθηκε για νοσηλεία και ένας 72χρονος Ελβετός.
Το πλοίο συνεχίζει να παραμένει σε αγκυροβόλιο ανοικτά του λιμανιού του Πειραιά. Ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο τι θα γίνει, αν θα δέσει στο λιμάνι ή θα σηκώσει άγκυρα και θα αποπλεύσει.
Η κατάσταση είναι σοβαρή αφού τα 20 κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο που έγινε σε 28 μέλη του πλοίου τα οποία προφανώς παρουσίαζαν τα συμπτώματα. Χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από τα υπόλοιπα μέλη που ανέρχονται σε 363 και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.
Οι άνδρες του Λιμενικού που προσεγγίζουν το πλοίο λαμβάνουν όλα τα προστατευτικά μέτρα φορώντας ειδικές στολές. Το περιστατικό αυτό με το Ε/Γ-Ο/Γ «Ελ.Βενιζέλος» είναι μία «καυτή πατάτα» στα χέρια της κυβέρνησης.
Το πλοίο είχε καταπλεύσει στο Τσεσμέ της Τουρκίας και οι αρχές ενημέρωσαν τον πλοίαρχο ότι θα επιτρέψουν την αποβίβαση μόνο των Τούρκων. Ο πλοίαρχος αρνήθηκε να κατεβάσει τους Τούρκους μέλη του πληρώματος. και άλλαξε ρότα για το λιμάνι του Πειραιά.
Το πλοίο σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε ναυλωθεί από Τούρκους επιχειρηματίεςγια για να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο στην Ισπανία ενώ μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπολοιου της Royal Caribbean. Όμως λόγω πανδημίας οι εργασίες δεν ξεκίνησαν και το πλοίο πήρε τη ρότα της επιστροφής.
Στην επίσημη ενημέρωση έγινε λόγος για κρουαζιερόπλοιο και στην Ακτή Μιαούλη ψάχνουν να βρουν αν το επιβατηγό-οχηματαγωγό δηλώθηκε σαν κρουαζιερόπλοιο και αν ναι για ποιούς λόγους ή έγινε κάποια ασυνεννοησία.
Το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου, έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων, ενώ τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.
Από τα 383 μέλη πληρώματος 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, ειδικότερα 36 Έλληνες, 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.
Ειδήσεις ήμερας:
Κορωνοϊός: Οδηγός επιβίωσης από Κινέζους γιατρούς
Κορωνοϊός: Έτσι θα λειτουργεί το πρωτόκολλο για τους κατ’ οίκον ασθενείς