Πριν συμπληρωθούν δύο 24ωρα από το θάνατο της 5χρονης Εύχαρις από γρίπη τύπου Η1Ν1 σημειώθηκε ένας ακόμα θάνατος στην Κρήτη αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο.

Όπως αναφέρει το www.neakriti.gr, πρόκειται για μια 78χρονη που νοσηλευόταν με πνευμονία αλλά τελικά κατέληξε από επιπλοκές της γρίπης.

Σύμφωνα με το διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Ρεθύμνου κύριο Μαρκάκη: «η 78χρονη κατέληξε το πρωί της Δευτέρας από επιπλοκές της γρίπης. Η γυναίκα νοσηλευόταν για 15-20 ημέρες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και παρέμενε διασωληνωμένη. Η 78χρονη ανήκε στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα».

Δεν ήταν εμβολιασμένη

Η άτυχη ηλικιωμένη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ρεθύμνου από τα Χανιά, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμο κρεβάτι στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο Χανίων. Παρ’ ότι η ηλικιωμένη ανήκε στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, δεν ήταν εμβολιασμένη γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον τρίτο θάνατο από γρίπη στην Κρήτη. Από Η1Ν1 «έσβησαν» ακόμη το 5χρονο κορίτσι στο Ηράκλειο και ένας 38χρονος στα Χανιά.

Tέσσερα κρούσματα στο Νοσοκομείο Λάρισας

Εν τω μεταξύ τέσσερα άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας με τον ιό της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών στο νοσηλευτικό ίδρυμα Λάμπρο Καραγιώργο.

Όπως εξήγησε στο onlarissa.gr, τα τρία από αυτά, είναι σε κρίσιμη κατάσταση αφού οι ασθενείς νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου.

Εξ’ αυτών πάντως, μόλις το ένα είναι από το νομό Λάρισας και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή των Φαρσάλων, ενώ τα υπόλοιπα είναι από άλλες περιοχές.

«Υπάρχει μία γενικότερη ανησυχία. Ο φετινός ορότυπος του ιού τους “πιάνει” όλους. Η Λάρισα ωστόσο δεν έχει ακόμη δώσει περιστατικό, δεν ξέρουμε με τι δύναμη θα έρθει. Είναι σαν μία καταιγίδα, από κάπου περνάει και από κάπου όχι. Δεν γνωρίζουμε τι εμβολιαστικό ποσοστό έχουμε για παράδειγμα… Αν έχουμε ένα καλό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης μπορεί να λάβει ελάχιστη έκταση», τόνισε ο πρόεδρος.