Η πλήρης χαρτογράφηση του ανθρώπινου DNA άλλαξε άρδην την άσκηση της Ιατρικής επιστήμης, επιτρέποντας στους γιατρούς να ασκούν το λειτούργημά τους με εξατομικευμένο τρόπο.
«Είκοσι χρόνια μετά την αποκωδικοποίηση του DNA πλέον έχουμε εστιάσει στην Ιατρική Ακριβείας προσπαθώντας να διαχειριστούμε μικρές ομάδες ασθενων με κοινά χαρακτηριστικά. Έχουμε λοιπόν εγκαταλείψει την αντίληψη ότι μια θεραπεία ταιριάζει σε όλες τις παθήσεις», εξηγεί μιλώντας στο ygeiamou.gr o Κωνσταντίνος Συρίγος, καθηγητής Παθολογίας και Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Διευθυντής της Γ΄ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής, στο Γενικό Νοσοκομείο «Η Σωτηρία» και Διευθυντής του Διατομεακού Τμήματος COVID-19 στο ίδιο νοσοκομείο.
Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο η Ιατρική Ακριβείας στην Ογκολογία έχει οδηγήσει στην ανεύρεση θεραπευτικών σχημάτων που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να στοχεύσουν συγκεκριμένα ογκο-γονίδια. «Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι ο κατ’ εξοχήν καρκίνος που η Ιατρική Ακριβείας αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, κάνοντας ακόμα και τις μεταστατικές βλάβες να υποχωρούν», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Συρίγου στο βίντεο που ακολουθεί: