Στα τέλη Απριλίου σκοπεύουν να ξεκινήσουν τις κλινικές δοκιμές εμβολίου για τη νόσο COVID-19, οι φαρμακευτικές εταιρείες BioNTech και η Pfizer, εφόσον λάβουν άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές.
Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να διεξάγουν από κοινού κλινικές μελέτες για υποψήφια εμβόλια κατά της COVID-19, αρχικά στις ΗΠΑ και έπειτα στην Ευρώπη, σε πολλαπλά κέντρα κλινικών μελετών.
Η συνεργασία έχει στόχο την ταχεία προώθηση πολλαπλών υποψηφίων εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 για κλινική δοκιμή σε ανθρώπους, βάσει των ιδιόκτητων πλατφορμών mRNA εμβολίων της BioNTech, με στόχο τη διασφάλιση της ταχείας πρόσβασης στο εμβόλιο σε παγκόσμιο επίπεδο, εφόσον λάβει έγκριση. Η συνεργασία θα αξιοποιήσειτην ευρεία τεχνογνωσία στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων, τις δυνατότητες στοντομέα της κανονιστικής συμμόρφωσης και το παγκόσμιο δίκτυο παρασκευής και διανομής της Pfizer.
Κατά τη διάρκεια του σταδίου κλινικής ανάπτυξης, η BioNTech και οι εταίροι της θα παράσχουν τις κλινικές προμήθειες του εμβολίου από τις εγκαταστάσεις παρασκευής mRNA εμβολίων που διατηρεί στην Ευρώπη, οι οποίες είναι πιστοποιημένες για την Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική που εφαρμόζουν. Η BioNTech και η Pfizer θα εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας που διατρέχει κίνδυνο, με σκοπό την παγκόσμια διάθεση του εμβολίου στο πλαίσιο της ανταπόκρισης στην πανδημία. Η BioNTech και η Pfizer θα εργαστούν επίσης από κοινού για τη διάθεση του εμβολίου στην παγκόσμια αγορά (εξαιρουμένης της Κίνας, η οποία καλύπτεταιαπό τη συνεργασία της BioNTech με τη Fosun Pharma), εφόσον ληφθεί έγκριση απότις ρυθμιστικές αρχές.
«Ξεκινήσαμε ήδη τη συνεργασία μας με τη Pfizer για το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε επιπλέον στοιχεία σχετικά με την εν εξελίξει συνεργασία μας, η οποία αντικατοπτρίζει την ισχυρή δέσμευση και των δύο εταιρειών να κινηθούν ταχύτατα με σκοπό τη διάθεση ενός ασφαλούς καιαποτελεσματικού εμβολίου σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ugur Sahin,M.D., συνιδρυτής και CEO της BioNTech.
Ενώ ο Mikael Dolsten, Chief Scientific Officer & President, Worldwide Research, Development & Medical της Pfizer συμπλήρωσε ότι, «Η καταπολέμηση της πανδημίας της νόσου COVID-19 θα απαιτήσει την πρωτοποριακή συνεργασία μεταξύ των παραγόντων του “οικο-συστήματος” καινοτομίας, με τις εταιρείες να ενώνουν τις δυνάμεις τους όπως ποτέ άλλοτε».
Ειδήσεις σήμερα:
Guardian: Η Ελλάδα κερδίζει τη μάχη του κορωνοϊού – Πώς τα κατάφερε
11 απαντήσεις για το πώς επιδρά ο κορωνοϊός σε ασθενείς με νεοπλασματικές παθήσεις
Δημοσκόπηση αποκαλύπτει το πρώτο μέρος που θα πάνε οι Ελληνες μόλις λήξει η καραντίνα