Επιστολή προς το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) απέστειλε το Συντονιστικό Όργανο Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ζητώντας να πληρωθούν τα διαγνωστικά κέντρα και τα πολυϊατρεία για το δίμηνο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.

«Κατόπιν της ανακοίνωσης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στις 14/10/2024 αναφορικά με τις υποβολές του Αυγούστου 2024 θα θέλαμε να μας ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα της υποβολής των δαπανών και της πληρωμής για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Ειδικότερα τονίζεται για τiς υποβολές του μηνός Αυγούστου 2024 θα πρέπει να εκκαθαριστούν και πληρωθούν εγκαίρως δηλαδή ως εάν δεν υπήρχε η καθυστέρηση υποβολής», αναφέρουν οι εκπρόσωποι διαγνωστικών κέντρων, πολυϊατρείων,

Επίσης, ζητούν να δοθεί η δυνατότητα υποβολής λοιπών δαπανών (Ευρωπαίοι πολίτες, πρόγραμμα Σπ. Δοξιάδης κλπ) καθότι αρκετοί πάροχοι δεν υπέβαλαν εμπρόθεσμα τις δαπάνες του μηνός Αυγούστου, λόγω παρερμηνείας της υπ’ αρ. 23260/25-9-2024 ανακοίνωσης του ΕΟΠΥΥ.

«Θα θέλαμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία καθώς επίσης ότι υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις έναντι των εργαζομένων και των προμηθευτών που πρέπει να καλυφθούν άμεσα ενόψει εορτών», τονίζει το Συντονιστικό Όργανο, παρακαλώντας για τις άμεσες ενέργειες του Οργανισμού.

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομη συνταγογράφηση: Πόσοι γιατροί έχουν πιαστεί – Ποια φάρμακα γράφουν – Οι περιοχές «πρωταθλήτριες» στις παραβάσεις

Υπερσυνταγογραφήσεις: Ασθενής καταγγέλλει πως «φόρτωσαν» το ΑΜΚΑ της €13.000

Αριστούχοι Ιατροί από διεθνή Πανεπιστήμια ορκίστηκαν στο Ασκληπιείο της Κω