Αναζωπυρώνονται οι συζητήσεις για πιθανή επιβολή έκτακτων μέτρων στην Πάρο, σε μια προσπάθεια αναχαίτισης της μετάδοσης του ιού.
Στα σχέδια τις κυβέρνησης βρίσκεται, εξάλλου, η εφαρμογή τοπικών lockdown σε περίπτωση απότομης αύξησης του ιικού φορτίου.
Μετά τη Μύκονο, στην οποία επιβλήθηκε καθεστώς ενισχυμένων μέτρων, η προσοχή των υγειονομικών στρέφεται και σε αλλά νησιά, μεταξύ των οποίων και η Πάρος, όπου τα κρούσματα έχουν «σκαρφαλώσει» σε διψήφιο αριθμό ενώ το νησί έχει μπει σε «πορτοκαλί» επίπεδο αυξημένης επιτήρησης.
Τα κορωνοπάρτι, ωστόσο, συνεχίζονται μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης .
Σε βίντεο, που κυκλοφορεί από το protothema.gr, αποτυπώνεται το σκηνικό συνωστισμού. Επικρατεί, όπως φαίνεται, το αδιαχώρητο, με τις αποστάσεις να μην υφίστανται.
Ο ένας χορεύει πάνω στον άλλον, χωρίς μάσκα, σαν να μην υπάρχει φόβος για μόλυνση από COVID-19.
Εάν, ωστόσο, επιβληθεί τοπικό lockdown στο νησί θα υπάρξουν περιορισμοί στη νυχτερινή μετακίνηση, σιωπητήριο στη μουσική, ακύρωση εκδηλώσεων και μάσκες σε όλους τους χώρους.
Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στο, δημοφιλές για τη νυχτερινή διασκέδαση, νησί της Πάρου οδηγεί πολλούς να συρρέουν έξω από υγειονομικά κέντρα να εμβολιαστούν.
Το σκηνικό φαίνεται να διαμορφώνεται ως εξής: το πρωί με εμβόλια για θωράκιση απέναντι στη λοίμωξη και το βράδυ σε ξέφρενο ρυθμό που θυμίζει προ-πανδημίας εποχή.
Μεγάλη ήταν, την ίδια ώρα, η ταλαιπωρία για έξι 18χρονους, στην Πάρο, που βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν κατάλυμα για να απομονωθούν και αναγκάστηκαν να μείνουν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας του νησιού.
Οι δύο εξ αυτών, μάλιστα, είχαν πυρετό και ρίγη, ωστόσο επί έξι ώρες έμειναν αβοήθητοι.