Για μία ακόμη χρονιά, η καινοτόμος βιοφαρμακευτική εταιρεία Sanofi Ελλάδας είχε δυναμική παρουσία στο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικονομικών και Πολιτικής της Υγείας 2024, υποστηρίζοντάς το ως Αργυρός Χορηγός. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο κ. Anthony Aouad, Country Lead της Ελλάδας και Επικεφαλής της Επιχειρησιακής Μονάδας Φαρμάκου για Ελλάδα, Ουγγαρία και Ουκρανία, συμμετείχε σε μια σημαντική συζήτηση με τίτλο «Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ): φορτίο της νόσου, ποιότητα ζωής και ανεκπλήρωτες ανάγκες».

Η συζήτηση περιλάμβανε διακεκριμένους συμμετέχοντες, όπως τον Καθ. Στυλιανό Λουκίδη, Πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και Καθηγητή στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον κ. Δημήτρη Κοντοπίδη, European Lung Foundation Chair και συνήγορο ασθενών.

Ο κ. Anthony Aouad υπογράμμισε τη σημασία του επαναπροσδιορισμού της έρευνας και ανάπτυξης και την ανάγκη υποστήριξης της ισότιμης πρόσβασης στις καινοτόμες θεραπείες για όλους τους ασθενείς, ώστε να μεταμορφωθεί ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την ΧΑΠ, αυτή τη σοβαρή και πολυσύνθετη νόσο, που αποτελεί την 3η αιτία θανάτου και επηρεάζει τη ζωή περισσοτέρων από 500.000 ασθενείς στην Ελλάδα. «Στη Sanofi, δεσμευόμαστε να πρωτοπορούμε στην έρευνα και ανάπτυξη με τη νέα μας προσέγγιση της Ανοσολογίας (Immunoscience) και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, για να κατανοήσουμε τις βιολογικές οδούς που οδηγούν στην ετερογένεια της νόσου και να επεκτείνουμε τα οφέλη της ιατρικής ακριβείας σε περισσότερους ασθενείς».

Ο Καθηγητής Στυλιανός Λουκίδης τόνισε το βάρος που μπορεί να επιφέρει η ΧΑΠ στους ασθενείς και τους φροντιστές τους, την πολυπλοκότητα της νόσου, τις πιο συχνές συννοσηρότητες και τη σημασία των νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για την κάλυψη των ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών.

Ο κ. Δημήτρης Κοντοπίδης μοιράστηκε τις επιπτώσεις της ΧΑΠ στην ποιότητα ζωής και την παραγωγικότητα των ασθενών, τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συζήτηση ανέδειξαν τη σημασία της ανάπτυξης ενός Εθνικού Σχεδίου που θα επικεντρώνεται στην πρόληψη, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, την ενδυνάμωση των ασθενών, τη διάγνωση και την έγκαιρη και ισότιμη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες για τη βελτίωση της διαχείρισης της ΧΑΠ και συνολικά της υγείας των ασθενών με αναπνευστικές παθήσεις στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:

Επείγουσα Ιατρική: Ο Μάριος Θεμιστοκλέους με εκπροσώπους του Yale για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Δημήτρης Σταρόβας- Εγκεφαλικό: «Ήμουν βέβαιος ότι κάτι είχα, παρουσίαζα καθημερινά αρρυθμίες και κρίσεις πανικού, αλλά ήμουν έρμαιο των παθών μου»

Κορωνοϊός ή κρυολόγημα; Γιατί είναι επικίνδυνο να τα μπερδεύουμε – Πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός