Τα σημάδια κινδύνου που προμηνύουν διαταραχές στην ακοή και επιτάσσουν την αναζήτηση ιατρικής φροντίδας αναφέρει η ακοολόγος Stephanie DiSpigno, η οποία ειδικεύεται στην τοποθέτηση ακουστικών βαρηκοΐας για την αντιμετώπιση της απώλειας ακοής και των εμβοών (κουδούνισμα στο αυτί). Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο The Inquirer, η ξαφνική και ολική απώλεια ακοής ή η απώλεια ακοής μόνο στο ένα αυτί είναι τα δύο συμπτώματα που δεν πρέπει να μένουν χωρίς έλεγχο.

Σημειώνεται ότι οι ακοολόγοι ειδικεύονται στην αξιολόγηση της σοβαρότητας της απώλειας ακοής και μπορούν να παρέχουν θεραπευτικές επιλογές. Οι γιατροί, όπως οι ειδικοί ωτορινολαρυγγολόγοι, μπορούν να αξιολογήσουν εάν τα συμπτώματα ακοής αποτελούν μέρος μιας ιατρικής πάθησης.

Οι συμβουλές της ειδικού

Σύμφωνα με τη DiSpigno, όταν νιώθετε δυσφορία στα αυτιά πρέπει να:

1. Αναγνωρίζετε τη σοβαρότητα του προβλήματος 

Συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να ζητήστε ιατρική βοήθεια αν παρατηρείτε υγρό στο αυτί, ξαφνική απώλεια ακοής, απώλεια ακοής ή κουδούνισμα που επηρεάζει μόνο το ένα αυτί. Επιπλέον, τα προβλήματα ισορροπίας μπορεί να είναι ενδεικτικά ιατρικής πάθησης.

2. Μην αγνοείτε το πρόβλημα 

Πολλοί ασθενείς περιμένουν χρόνια μετά τη διάγνωση της απώλειας ακοής για να ακολουθήσουν θεραπεία, δήλωσε η ακοολόγος, ένα γεγονός επιβαρυντικό για την ψυχική υγεία τους, δεδομένων των συναισθημάτων θλίψης και της ανησυχίας που προκαλεί η απώλεια ακοής στην προχωρημένη ηλικία.

Διαβάστε επίσης:

Ακοή: Το συμπλήρωμα διατροφής που αναστρέφει τη βαρηκοΐα

Απώλεια ακοής: 3 περιπτώσεις που η κατάσταση αναστρέφεται

Είστε 65αρης και δεν «πιάνετε» τις λέξεις λόγω θορύβου; Έρευνα αποκαλύπτει τι συμβαίνει στο μυαλό σας