Το μπρόκολο βελτιώνει τη φάση ΙΙ της αποτοξίνωσης στο ήπαρ, αυξάνοντας τη γλουταθειόνη-S-τρανσφεράση.
Η σουλφοραφάνη, το ισχυρό φυτοθρεπτικό που βρίσκεται στο μπρόκολο αλλά και σε μεγάλες ποσότητες στα λαχανάκια Βρυξελλών, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και δρα επιγενετικά, βοηθώντας το σώμα να προγραμματίζει το DNA, ενεργοποιεί την αποτοξινωτική δράση του ήπατος, ενώ έχει επίσης και έντονη αντιφλεγμονώδη δράση.
Πηγή: Anticancer, Η προληπτική δύναμη των τροφών, Οδηγός διατροφής για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου, Χριστίνα Οικονομίδου – Πιερίδου, Κλινική Διαιτολόγος, διατροφολόγος, M.Sc. Nutritional Medicine, εκδόσεις Διόπτρα