Σε συνδυαστικές προτάσεις για ασφάλιση που αφορά στην κατοικία, στην υγεία και στο αυτοκίνητο με εκπτωτικά οφέλη πραγματοποιούν κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να προσελκύσουν πολίτες να ασφαλιστούν. Πρόκειται για μια εξέλιξη που έρχεται σε συνέχεια της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ, που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση σε όσες κατοικίες είναι ασφαλισμένες.

Στο πλαίσιο αυτό οι ασφαλιστικές εταιρείες στέλνουν ενημερώσεις για εκπτώσεις κατά περίπτωση σε όσους πολίτες έχουν κάποια ασφάλιση σε αυτές. Αν, για παράδειγμα, υπάρχει ένα συμβόλαιο Υγείας, ενημερώνουν τους κατόχους ότι αν ασφαλίσουν και την κατοικία τους θα λάβουν έκπτωση στα ασφάλιστρα. Αν υπάρχει ασφαλιστήριο συμβόλαιο σε αυτοκίνητο, ενημερώνουν επίσης και για την ασφάλιση Υγείας και της κατοικίας με κάποιες εκπτώσεις στα ασφάλιστρα.

Με αυτό τον τρόπο οι εταιρείες αναζητούν να αυξήσουν το πελατολόγιό τους και να ασφαλίσουν σε περισσότερες κατηγορίες τον πελάτη τους με κίνητρο κάποια τιμολογιακή παροχή. Όμως οι διαφημίσεις για εκπτώσεις στα ασφάλιστρα θα πρέπει να ελέγχονται με ιδιαίτερη προσοχή για πόσο διάστημα χορηγούνται και σε τι αφορούν.

Οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογούν τις προτάσεις και να ενημερώνονται προτού προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση και σε συνεργασία με επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να αξιολογούν το σύνολο των ασφαλίστρων που θα πληρώνουν εάν έχουν περισσότερα από ένα ασφαλιστήρια συμβόλαια στην ίδια εταιρεία. Επίσης θα πρέπει να συγκρίνουν τις παροχές και τα τιμολόγια και από άλλες εταιρείες καθώς, στο πλαίσιο προσέλκυσης πελατών, κάποιες εξ αυτών προχωρούν σε ανάλογες κινήσεις τιμολογιακών παροχών.

Γενικά μπορούμε να πούμε ότι η ασφαλιστική αγορά έχει κινητοποιηθεί σε επίπεδο ανάπτυξης εργασιών, κάτι που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην έκπτωση που δόθηκε στον ΕΝΦΙΑ για τις ασφαλισμένες κατοικίες καθώς και στην υποχρεωτική ασφάλιση των οχημάτων από φυσικές καταστροφές. Πάντως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον υπολογισμό ώστε εάν κάποιος αποφασίσει να ασφαλιστεί να γνωρίζει ότι η ασφάλιση αυτή δεν είναι για ένα έτος αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε θα πρέπει να συνυπολογιστεί η οικονομική δυνατότητα διατήρησης των συμβολαίων σε βάθος χρόνου και όχι για ένα διάστημα μικρό.

Διαβάστε επίσης:

Tips για όσους αναζητούν το πιο φθηνό ασφάλιστρο

Πόσο κοστίζει ένα συμβόλαιο υγείας – Οι παράγοντες που αυξάνουν τα ασφάλιστρα

Ασφαλιστήριο συμβόλαιο: Όλοι οι τρόποι για πιο οικονομικά ασφάλιστρα