Τα συμβεβλημένα με ασφαλιστικές εταιρείες ιδιωτικά νοσοκομεία είναι μια επιλογή των εταιρειών προκειμένου να γνωρίζουν οι ίδιες καλύτερα τα κόστη των ιατρικών παροχών και ταυτόχρονα ο ασφαλισμένος τους να κατευθύνεται σε αυτά τα συγκεκριμένα ιατρικά κέντρα για να λαμβάνει τις ιατρικές υπηρεσίες που χρειάζεται κάτω από τον «έλεγχο» των ασφαλιστικών.

Η διαδικασία αυτή είναι μια συμφωνία μεταξύ εταιρειών και νοσοκομείων που έχει επιλεγεί από τις περισσότερες ασφαλιστικές ως η προσφιλέστερη για τα προγράμματά τους διασφαλίζοντας έτσι και τον ασφαλισμένο τους για απρόσκοπτη χρήση του προγράμματός του. Άραγε σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να υπάρξουν νέα κόστη για τον ασφαλισμένο;

Ωστόσο, αναφύεται ένα ερώτημα που προκύπτει από την χρήση των προγραμμάτων Υγείας: μπορεί να υπάρξει διαπραγμάτευση μεταξύ ασφαλισμένου και γιατρού ή νοσοκομείου; Η απάντηση είναι πως όχι.

Τα κόστη και οι παροχές είναι συγκεκριμένες, οι χρεώσεις του νοσοκομείου και οι αμοιβές των ιατρών είναι προσδιορισμένες οπότε και δεν μπορεί να ζητηθεί κάτι διαφορετικό ή επιπλέον καθώς υπάρχει συμφωνία μεταξύ ασφαλιστικής εταιρείας και νοσοκομείου. Γι’ αυτό, εξάλλου, υπάρχουν και τα συμβεβλημένα νοσηλευτικά ιδρύματα προκειμένου να διασφαλιστεί όλη η «αλυσίδα» χρεώσεων.

Συνεπώς σε περίπτωση που ασφαλισμένος βρεθεί προ απροόπτου και του ζητηθούν επιπλέον αμοιβές και χρεώσεις θα πρέπει να αλλάξει νοσοκομείο και θεράποντα γιατρό αφού βέβαια πρώτα ενημερώσει την ασφαλιστική εταιρεία και έλθει σε συνεννόηση μαζί της για το πώς θα πρέπει να κινηθεί έναντι των τυχόν απαιτήσεων για επιπλέον κόστη.

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλιση: Η κρίσιμη ερώτηση που πρέπει να κάνετε πριν επιλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα υγείας

Πόσο ακριβό είναι ένα πρόγραμμα υγείας – Οι παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος

Ιδιωτική ασφάλιση: Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα συμβόλαιο υγείας