Ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές συνέπειες της κακοκαιρίας Daniel, οι πληγές στην περιοχή της Καρδίτσας παραμένουν ανοιχτές για πολλούς κατοίκους. Παρά τις προσπάθειες αποκατάστασης, μόνο όσοι είχαν προνοήσει να ασφαλιστούν κατάφεραν να επανέλθουν γρηγορότερα στην καθημερινότητά τους. Αυτό το γεγονός, όπως και οι αντίστοιχες φυσικές καταστροφές στη Μάνδρα Αττικής, το Λουτράκι και τη Σάμο, αναδεικνύουν την κομβική σημασία της ασφάλισης σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.

Σε αυτήν τη λογική, η ασφαλιστική εταιρεία Interamerican πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση, υπενθυμίζοντας το τι συνέβη με την κακοκαιρία Daniel και υπογραμμίζοντας την ουσιαστική συνδρομή της σε συνεργασία με το κρατικό σύστημα αρωγής. Μέσω των κινητών μονάδων βοηθείας, η Interamerican στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους που βρέθηκαν σε ανάγκη, παρέχοντας υποστήριξη όχι μόνο στους ασφαλισμένους της, αλλά και σε οποιονδήποτε είχε ανάγκη, σε συνεργασία με τις μονάδες Υγείας.

Οι θλιβερές και αγωνιώδεις μνήμες από τις καταστροφικές στιγμές είναι ακόμα ζωντανές, ωστόσο μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο «σύμβουλο» για το μέλλον. Η κλιματική κρίση αποτελεί διαρκή απειλή και οι πολίτες πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία της ιδιοκτησίας και των επιχειρήσεών τους από τέτοια φαινόμενα. Στο πλαίσιο αυτό, η Interamerican ξεκίνησε μια διαφημιστική καμπάνια στα μέσα ενημέρωσης και στο διαδίκτυο με το κεντρικό μήνυμα «Χτίζοντας ξανά την ελπίδα», προβάλλοντας το νόημα της ασφάλισης.

Η ασφάλιση κατοικίας, που προσφέρουν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες, παρέχει τη βεβαιότητα στους πολίτες ότι είναι προστατευμένοι από τον κίνδυνο των ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι προσιτά σε όλους και το μόνο που χρειάζεται είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη τους και να κατανοήσουν τη σημασία τους. Δεν είναι τυχαίο ότι το κράτος έχει επιβάλει την υποχρεωτική ασφάλιση για επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο άνω των 500.000 ευρώ, όπως και την υποχρεωτική κάλυψη ακραίων καιρικών φαινομένων στα ασφαλιστήρια οχημάτων.

Επιπλέον, το κίνητρο της έκπτωσης στον ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίζουν τις κατοικίες τους, ενισχύει την αναγνώριση της σημασίας της ασφάλισης. Αυτό το μέτρο έχει ήδη συμβάλει στην αύξηση της ενεργοποίησης των πολιτών, είτε ασφαλίζοντας για πρώτη φορά την περιουσία τους, είτε εμπλουτίζοντας τις υπάρχουσες καλύψεις τους.

Η ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης, δηλαδή της αντίληψης της ανάγκης ατομικής προστασίας από κινδύνους όπως τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αποτελεί δείγμα ωριμότητας μιας κοινωνίας. Αγοράζοντας ασφάλιση, ο πολίτης δεν προστατεύει μόνο την περιουσία του, αλλά διασφαλίζει και το μέλλον του από απρόοπτες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν.

Διαβάστε επίσης:

Ασφάλιση περιουσίας: Γιατί αξίζει να ασφαλίσετε την κατοικία σας και να προστατεύσετε την υγεία σας

Ασφαλιστήριο κατοικίας: Οι απαραίτητες καλύψεις που προστατεύουν την περιουσία μας

Ασφάλιση από ακραία καιρικά φαινόμενα – Γιατί μας αφορά