Ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις ή τους οργανισμούς αποτελούν τα ομαδικά προγράμματα ασφάλισης. Πρόκειται για μια συχνή πλέον παροχή καθώς και επιχειρήσεις και φορείς του δημοσίου μέσω των συλλόγων τους έχουν κάνει αυτή την επιλογή και έχουν συνάψει ένα ομαδικό συμβόλαιο στο οποίο εντάσσουν τους εργαζόμενους τους δίνοντας τους πολλαπλά οφέλη υγείας.

Το κυρίαρχο πλεονέκτημα αυτού του συμβολαίου είναι ο μεγάλος αριθμός ατόμων που συμμετέχουν κάτι το οποίο το καθιστά φθηνότερο στο κόστος του, άρα και σαφώς προσιτό για τους συμμετέχοντες, έναντι ενός ατομικού συμβολαίου Υγείας το οποίο δίνει τις ίδιες παροχές αλλά πληρώνεται από ένα άτομο.

Τα ομαδικά συμβόλαια που έχουν αποκτηθεί από Σωματεία, Οργανώσεις, Θεσμικούς φορείς και γενικά από πολυπληθείς ομάδες, έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως πολύτιμα και έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως είτε αυτόνομα είτε σε συνδυασμό με το δημόσιο σύστημα όταν είναι πιο λιτά στις καλύψεις τους.

Επίσης και για τους επικεφαλής των επιχειρήσεων ή των φορέων είναι ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα καθώς αποτελούν μια σημαντική παροχή για τους εργαζόμενους ή τους μετέχοντες εάν πρόκειται για σωματείο ή σύλλογο. Συντείνουν στην διαμόρφωση μιας πιο «φιλικής» σχέσης και αμοιβαίας αποδοχής ενώ ειδικά για τις επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν ως ιδιαίτερη προσφορά από την εργοδοσία την παροχή ενός Ομαδικού συμβολαίου. Ακόμη μπορεί να συμβάλλουν στη διατήρηση του προσωπικού ή την προσέλκυση νέων στελεχών.

Να σημειωθεί ότι και σε επίπεδο οικονομικού οφέλους είναι σημαντικά αφού θεωρούνται – εφόσον πληρώνονται όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις από τον εργοδότη – ως ανιδιοτελή πράξη προσφοράς στους εργαζόμενους η οποία τού δίνει ως ανταπόδοση φορολογικές απαλλαγές.

Διαβάστε επίσης:

Ομαδική ασφάλιση: Όλα όσα κερδίζει ο εργαζόμενος – 5 σημεία προσοχής

Oμαδικό Aσφαλιστήριο Yγείας: Πώς μπορεί να μετατραπεί σε ατομικό – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ομαδική και ατομική ασφάλιση υγείας: Ένας συνδυασμός που σας συμφέρει πολύ