Σύμφωνα με μια πρόσφατη αμερικανική δημοσκόπηση, ένας στους τέσσερις ενήλικες που βρίσκονται σε σχέση παραδέχεται ότι ο/η σύντροφός του δεν γνωρίζει τον αριθμό των προηγούμενων ερωτικών του συντρόφων. Συγκεκριμένα, το 26% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ο/η σύντροφός τους δεν γνωρίζει τις σεξουαλικές τους εμπειρίες από το παρελθόν. Οι περισσότεροι από αυτούς είπαν ότι αυτό συμβαίνει είτε επειδή δεν έχουν συζητήσει ποτέ τις παλιές τους σχέσεις (60%) είτε επειδή έχουν δώσει ψευδείς πληροφορίες (16%).

Ποιος είναι όμως ο πραγματικός αριθμός; 

Ένας στους εννιά Αμερικανούς συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση, παρότι είναι ενήμερος για το σεξουαλικό παρελθόν του συντρόφου, αμφισβητεί ότι έχει ακούσει. Η έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία δημοσκοπήσεων Talker Research για λογαριασμό γνωστής εταιρίας πολυτελών ερωτικών προϊόντων, βρήκε ότι ο μέσος Αμερικανός έχει έρθει σε ερωτική επαφή με 14 διαφορετικά άτομα σε όλη τη ζωή του. Επιπλέον, 2 στους 3 πιστεύουν ότι είναι αναγκαία αυτή η γνώση για τη σύναψη σοβαρής σχέσης και το 56% πρεσβεύει το ίδιο ακόμα και αν το ενδιαφέρον τους περιστρέφεται γύρω από περιστασιακές σεξουαλικές επαφές.

Πόσοι δεν κρύβουν το παρελθόν τους και πως νιώθουν για αυτό; 

Οκτώ στους 10 ελεύθερους υποστηρίζουν ότι θα ήταν ειλικρινείς με τον/την σύντροφό τους (83%), εντούτοις λιγότεροι θέλουν να γνωρίζουν πόσους εραστές είχε ο/η σύντροφός τους (62%). Επίσης, η πλειονότητα των εργένηδων, αποκάλυψαν ότι επιδιώκουν την συναισθηματική οικειότητα με έναν μελλοντικό σύντροφό το επόμενο έτος σε σύγκριση με το περασμένο έτος (40% έναντι 33%).

Αναλογιζόμενοι τη σεξουαλική τους ζωή, το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων ντρέπονται για το ερωτικό παρελθόν τους. Αντίθετα, το 19% εύχονται να είχαν συνευρεθεί ερωτικά με περισσότερα άτομα, ενώ το ένα τέταρτο μετανιώνει για τους πολλούς ερωτικούς συντρόφους του.

Πόσοι βάζουν «άριστα» στο κρεβάτι;

Επί του παρόντος, ένας στους οκτώ είναι δυσαρεστημένος με τη σεξουαλική του ζωή. Η δημοσκόπηση διαπιστώνει ότι το 42% των συμμετεχόντων παραδέχονται ότι δεν είναι όσο σεξουαλικά δραστήριοι θα επιθυμούσαν. Η εξεύρεση χρόνου για σεξουαλική επαφή, εκλαμβάνεται ως πρόκληση για το 21%, με τον μέσο Αμερικανό να ισχυρίζεται ότι έκανε σεξ για τελευταία φορά πριν από 10 ημέρες.

Το 24% δήλωσε ότι έχει περάσει τουλάχιστον ένας μήνας από τότε που έκαναν «καλό» σεξ – συμπεριλαμβανομένου του 20% εκείνων που έχουν σοβαρή σχέση. Παρόλο που οι περισσότεροι θα βαθμολογούσαν τον τωρινό εραστή τους με «Α ή καλύτερο» (55%), το 31% βαθμολόγησε τη σεξουαλική ζωή με τον τωρινό τους σύντροφο ως μέτρια (κλίμακα Β ή Γ).

Σε σχέση με το αν θα πρέπει να αξιολογηθεί η σεξουαλική απόδοση του συντρόφου μετά το σεξ, το 27% τόνισε τον προσβλητικό χαρακτήρα αυτής της ερώτησης, ενώ το 23% έζησαν την άβολη στιγμή της κακής κριτικής στη σεξουαλική τους ικανότητα. Σχόλια που «τραυμάτιζαν» τη σεξουαλική επιθυμία των συντρόφων, ήταν το «κουράστηκα να κάνω το ίδιο πράγμα», το «έκανα και καλύτερο σεξ» ή το ότι «δεν ανταποκρίθηκες στις προσδοκίες μου».

Διαβάστε επίσης:

Άνδρες: Τα 3′ που βελτιώνουν την ερωτική ζωή 

Ο σίγουρος τρόπος να βελτιώσετε τη λίμπιντο, τη στύση και τη συχνότητα των επαφών

Σχέσεις: Το σύμπτωμα που κρύβει 1 στις 2 γυναίκες από τον σύντροφό της