Ο Τζέικ Μάντοκ, από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, λέει ότι το ιδανικό είναι να κάνετε σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, επειδή παρέχει «ψυχικά και σωματικά οφέλη».
«Υπάρχουν ένα σωρό επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία. Έχει αποδειχθεί με μελέτες ότι είναι πολύ καλό για τις γυναίκες να έχουν οργασμό τρεις φορές την εβδομάδα. Είναι καλό για την ψυχική, τη σωματική τους υγεία και καλό για το σώμα τους», δήλωσε ο Τζέικ σε ένα βίντεο που ανέβασε στο TikTok.
Παρόμοια όμως είναι τα οφέλη και για άνδρες, καθώς το σεξ τους κάνει καλό σε όλα τα επίπεδα.
«Το να κάνετε σεξ δύο με τρεις φορές την εβδομάδα θα σας βοηθήσει επίσης στο δέσιμο των δύο συντρόφων», λέει χαρακτηριστικά.
Τεμπέλικες συνήθειες
O Μάντοκ ανέφερε ότι με την πάροδο του χρόνου, επειδή τα ζευγάρια νιώθουν άνετα μεταξύ τους, αρχίζουν να αποκτούν «τεμπέλικες» συνήθειες κάνοντας σεξ όλο και λιγότερο.
«Οι άνθρωποι σε μακροχρόνιες σχέσεις φαίνεται να τεμπελιάζουν και να λένε “μια φορά την εβδομάδα είναι μια χαρά”, “μια φορά το μήνα είναι μια χαρά”, απλά γίνονται όλο και πιο τεμπέληδες και τα ζευγάρια απομακρύνονται», είπε.
«Έτσι, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα πραγματικά κρατάει τους ανθρώπους σε καλό δρόμο».
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Archives of Sexual Behaviour» αποκάλυψε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια κάνουν σεξ 51 φορές τον χρόνο δηλαδή περίπου μία φορά την εβδομάδα.
Κάποιοι άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει «μαγικός αριθμός», όσον αφορά στο πόσο πρέπει να κάνουν συχνά σεξ για να έχουν οικειότητα.
Ο σεξολόγος Ισαΐα ΜακΚίμι δήλωσε στο «House of Wellness» ότι ο αριθμός ποικίλλει και βασίζεται στη ζωή και τις συνθήκες. «Δεν υπάρχουν προκαθορισμένες “φορές” για το και είναι απόλυτα φυσιολογικό οι δύο σύντροφοι να έχουν διαφορετικές απόψεις για το πόσο συχνά θέλουν να κάνουν σεξ», δήλωσε ο ΜακΚίμι και πρόσθεσε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι τα ζευγάρια να δουλεύουν μαζί για να βρουν τη σεξουαλική απόλαυση η οποία θα λειτουργεί και για τους δύο».
Το «fexting» καταστρέφει τις σχέσεις και την ερωτική ζωή
Ο Τζέικ Μάντοκ θέλει οι σύντροφοι να κάνουν συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο, αντί να εκτοξεύουν προσβολές, επιθετικές ατάκες και απαιτήσεις μέσω μηνυμάτων.
Μιλώντας στο «Femail» δήλωσε ότι το «fexting» είναι η «μεγαλύτερη τάση» της εποχής μας αλλά εξαιρετκά θανατηφόρο για τις σχέσεις.
«Τα οργισμένα μηνύματα σπάνια φιλτράρονται. Αυτό το καθιστά πιο επικίνδυνο από το να έχεις δεσμό», είπε.
«Το γραπτό μήνυμα είναι παρορμητικό και δημιουργεί ψεύτικη μαγκιά. Είναι πιο πιθανό να ξεστομίσουμε κάτι που δεν θα ήμασταν αρκετά γενναίοι, ή ηλίθιοι, για να το πούμε πρόσωπο με πρόσωπο».
Παραδέχεται ότι το γράψιμο μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για διαφωνίες, καθώς δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να σκεφτούν τι θέλουν να πουν – αλλά αυτό δεν λειτουργεί για τα γραπτά μηνύματα.
«Η επικοινωνία βασίζεται σε πολλές ενδείξεις – έκφραση του προσώπου, γλώσσα του σώματος και τόνο της φωνής καθώς και στις λέξεις που χρησιμοποιούνται. Το fexting σας στερεί την πρόσβαση στα τρία από αυτά. Το νόημα και τα συναισθήματα στα κείμενα μπορούν να παρερμηνευτούν σε μεγάλο βαθμό», δήλωσε.
Θέλει οι άνθρωποι να θυμούνται ότι οι καυγάδες που δεν προκαλούν ζημιά είναι αυτοί που επιλύονται γρήγορα. Όταν οι άνθρωποι διαφωνούν μέσω κειμένου μπορούν να καθυστερήσουν τις απαντήσεις τους – αφήνοντας τον θυμό του συντρόφου τους να φουντώσει, εξήγησε.
Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι μπορούν να αλληλοεξοντώνονται από μια σειρά από οργισμένα μηνύματα που θα ενοχλήσουν και θα εξοργίσουν το άλλο τους μισό.
Είπε ότι πάρα πολλοί τρίτοι μπορούν να εμπλακούν σε διαφωνίες που γίνονται μέσω μηνυμάτων, γεγονός που απλώς κάνει τα πράγματα χειρότερα.
«Το fexting σας επιτρέπει να τσακώνεστε σε στιγμές που δεν θα έπρεπε – όταν εργάζεστε και είστε μόνο μισοσυγκεντρωμένοι σε αυτά που σας λέει ο άλλος, όταν είστε έξω με φίλους και αισθάνεστε απερίσκεπτοι, όταν είστε με κάποιον που μπορεί να παρέμβει και να φουντώσει τη διαφωνία», είπε.
Σε μια διαφωνία πρόσωπο με πρόσωπο είστε αναγκασμένοι να ακούσετε τι λέει ο άλλος πράγμα που σημαίνει ότι προσλαμβάνετε την άποψή του.
Ο Μάντοκ πιστεύει ότι μια «καλή διαφωνία» καταλήγει σε μια αγκαλιά, ή και κάτι παραπάνω. «Η σωματική επαφή αναβιώνει την οικειότητα μεταξύ σας, για να μην αναφέρουμε τη σεξουαλική επιθυμία που σας ενώνει και διαλύει τα άσχημα συναισθήματα», είπε.
«Το fexting τελειώνει όταν σταματήσετε να κάνετε fexting. Συχνά αυτό δεν σημαίνει ότι ο καυγάς επιλύεται και ακόμη και αν επιλυθεί, η δυσαρέσκεια, ο πόνος και ο θυμός τις περισσότερες φορές παραμένουν».
Τι είναι το fexting
Ακούσαμε τον όρο «fexting» για πρώτη φορά από την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, η οποία σε συνέντευξή της στο Harper’s Bazaar ανέφερε ότι η ίδια και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, συνηθίζουν να καβγαδίζουν περιστασιακά μέσω γραπτών μηνυμάτων, χρησιμοποιώντας τη λέξη «fexting» που προκύπτει από την φράση «fighting over text», «καυγαδίζουμε δηλαδή μέσω γραπτών μηνυμάτων».
Πώς επηρεάζει το «fexting» τις σχέσεις
Διάφοροι λόγοι και διαφωνίες μπορεί να προκύψουν μέσα στην ημέρα και να αγγίξετε το τηλέφωνό σας για να εκφράσετε τα παράπονά σας σε οποιοδήποτε άτομο είναι σημαντικό για εσάς. Το «fexting» δεν συμβαίνει μόνο στις ερωτικές σχέσεις αλλά ακόμα και στις φιλικές, τις οικογενειακές ή ορισμένες φορές και τις επαγγελματικές.
Ορισμένοι άνθρωποι τείνουν να το επιλέγουν καθώς η κατά πρόσωπο επικοινωνία μπορεί να είναι αγχωτική ή ακόμα και εκφοβιστική. Άλλοι πάλι, αφιερώνοντας χρόνο για να γράψουν τις σκέψεις τους σε ένα μήνυμα, καταφέρνουν να είναι πιο συγκρατημένοι ώστε να μεταδώσουν το σωστό μήνυμα στο συνομιλητή τους.
Ενώ τα παραπάνω μπορεί να ισχύουν, το να στηρίζεστε στο «fexting» για να επιλύσετε τις διαφορές σας μπορεί στην πραγματικότητα να βλάψει βαθύτατα τις σχέσεις σας.