Τιμητικό τριήμερο σε ένδειξη αγάπης και σεβασμού για τον μικρό μας φίλο, τον σκύλο, πραγματοποιείται για άλλη μια φορά από την DiscoverDogs, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

Από σήμερα, Παρασκευή, και μέχρι την Κυριακή 13 Οκτωβρίου οι λάτρεις των σκύλων έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, αλλά και να τις «τσεκάρουν», καθώς στο Αμφιθέατρο Γνώσεων της Discover Dogs 2019 θα παρευρίσκονται εκπαιδευτές σκύλων, κτηνίατροι, διατροφολόγοι, μέλη φιλοζωικών σωματείων, groomers κ.ά.

Οι επαγγελματίες θα ενημερώνουν τους ενδιαφερομένους και θα λύνουν τυχόν απορίες τους.

Βασικός στόχος της έκθεσης είναι η σωστή ενημέρωση των κηδεμόνων και των φίλων του σκύλου, έτσι ώστε να του προσφέρουν ποιοτική ζωή.

Γιατί, όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτές σκύλων, εκείνος που πρέπει να καθίσει πρώτος στο «θρανίο», είναι ο κηδεμόνας. Εάν δεν μπορεί να «διαβάσει» τη γλώσσα του σκύλου του και να επικοινωνήσει σωστά μαζί του, πώς θα αναπτύξει μαζί του μία σχέση που θα βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την αφοσίωση;

Ορισμένα από τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν το τριήμερο, είναι: η σημασία της εκπαίδευσης, η κατάλληλη διατροφή, ο σωστός τρόπος παιχνιδιού και εκτόνωσης, η θεραπεία με τη διαμεσολάβηση ζώων, η αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς, ο ρόλος του σκύλου στην εκπαιδευτική διαδικασία και η σχέση σκύλου – παιδιού, οι παρεξηγημένες φυλές, το έργο φιλοζωικών σωματείων, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των κηδεμόνων, η αξία του σκύλου οδηγού, αλλά και η κακοποίηση ζώων και η ενδοοικογενειακή βία.

Επίσης, στο Αμφιθέατρο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ορισμένες φυλές σκύλων όπως είναι τα Greyhound, οι Βελγικοί Ποιμενικοί, τα Μαλτέζ, τα Schnauzer, τα Yorkshire Terrier, τα Doberman, τα Irish Setter και τα Rottweiler.

Παράλληλα, στην έκθεση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, ο οποίος εφέτος κλείνει 35 χρόνια ζωής, θα παρουσιαστούν κι άλλες φυλές σκύλων.

Ακόμα, θα πραγματοποιηθούν:

  • τρεις φθινοπωρινές Διεθνείς Εκθέσεις Μορφολογίας σκύλων, CACIB, για όλες τις φυλές, του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος, που είναι ενταγμένες στο Βαθμολογικό Σύστημα.
  • η Groom Athens 2019, ο Διεθνής Διαγωνισμός Κομμωτικής Σκύλων, αλλά και επαγγελματικά σεμινάρια μόνο για groomers.
  • δράσεις για τα παιδιά από την ομάδα Ζω.Ε.Σ., έτσι ώστε να διασκεδάσουν, αλλά και να έρθουν πιο κοντά με τους σκύλους.

Οι λιλιπούτειοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες και να δημιουργήσουν κατασκευές, ενώ θα ενθουσιαστούν με τα παιχνίδια που τους περιμένουν, όπως και με τα δωράκια.

Κι ενώ οι μικροί επισκέπτες θα διασκεδάζουν, οι μεγάλοι θα μπορούν να επισκεφτούν τα περίπτερα εταιρειών κι επαγγελματιών, έτσι ώστε να ενημερωθούν για διατροφικά προϊόντα, αξεσουάρ, υπηρεσίες grooming, ξενοδοχεία σκύλων κ.ά.

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτήν την έκθεση τα φιλοζωικά σωματεία. Ομάδες εθελοντών φιλοζωικών σωματείων θα πληροφορούν τους επισκέπτες για το πολύτιμο έργο τους, αλλά και για το πώς μπορούν να τους βοηθήσουν. Μάλιστα, όσοι σκέφτονται να γίνουν ιδιοκτήτες/κηδεμόνες σκύλων και επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα αδεσποτάκι, θα μάθουν από τους εθελοντές τη νόμιμη διαδικασία.

Και μία παράκληση από την Discover Dogs 2019: «Δεν φέρνω μαζί μου τον σκύλο μου!

Έκθεση για σκύλους, και δεν επιτρέπονται οι σκύλοι – επισκέπτες;

Ναι, ακούγεται παράλογο στην αρχή, αλλά σκεπτόμενοι με λίγη ενσυναίσθηση και κατανοώντας πόσο σημαντική είναι σε κάθε περίπτωση η πρόληψη, θα καταλάβουμε ότι αυτή η απόφαση είναι σωστή.

Μέσα στο πολυπληθές και ποικιλόμορφο κοινό της Discover Dogs θα υπάρχουν και άνθρωποι που έρχονται για να μάθουν τον σωστό τρόπο προσέγγισης ενός σκύλου, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί ενοχλητικό και στρεσογόνο για τον μικρό σας φίλο.

Επίσης, στους χώρους της έκθεσης θα υπάρχει πλήθος κόσμου, πολλά παιδιά, αλλά και αρκετοί σκύλοι που συμμετέχουν στις δράσεις της Discover Dogs. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μαζί ενδέχεται να προκαλέσουν νευρικότητα σε κάποιους σκύλους.

Ας τους σεβαστούμε, λοιπόν, κι ας μην παίξουμε με τα όριά τους.

Προτεραιότητα της Discover Dogs και των διοργανωτών αποτελεί η ασφάλεια όλων: σκύλων, παιδιών και ενηλίκων.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και σας περιμένουμε!.

  • Ελεύθερη είσοδος και parking
  • Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 20:00
  • MEC Παιανίας, Λεωφόρος Λαυρίου 301

Πρόγραμμα Αμφιθεάτρου: https://www.discoverdogs.gr/programma-amfitheatrou/