Καθώς το έμβρυο αρχίζει να παίρνει μορφή, μπορείτε να ακούσετε για πρώτη φορά τους χτύπους της καρδιάς του και να ονειρευτείτε τη στιγμή που θα το έχετε στην αγκαλιά σας

Την 6η εβδομάδα της κύησης, συναρπαστικές αλλαγές βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Η καρδιά του μωρού αρχίζει να χτυπά γρήγορα, με 160 παλμούς ανά λεπτό. Κάνοντας ένα υπερηχογράφημα, μπορεί να ακούσετε αυτή τη μικροσκοπική καρδιά σε δράση.

Σε αυτή τη φάση, αρχίζουν να διαμορφώνονται και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του μωρού, ενώ τα χέρια και τα πόδια σύντομα θα εξελιχθούν σε πλήρως σχηματισμένα άκρα.

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Η ναυτία κάνει πλέον την εμφάνισή της οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, σε συνδυασμό με κόπωση, πονοκεφάλους, ευαισθησία στο στήθος, συχνοουρία και εναλλαγές διάθεσης λόγω του άγχους και των ορμονικών αλλαγών. Πιο ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως μια μεταλλική γεύση στο στόμα ή παράξενα όνειρα, είναι επίσης πιθανά.

 

Περιορίστε το στρες και φροντίστε να ενυδατώνεστε επαρκώς, καθώς αρχίζετε να κάνετε τα πρώτα σχέδια για το μωρό σας, από το παιδικό δωμάτιο, μέχρι το μελλοντικό του όνομα.

 

Στις 6 εβδομάδες, το μωρό σας έχει πλέον περίπου το μέγεθος μιας φακής. Μπορεί να μη φαίνεται ακόμη, αλλά η εγκυμοσύνη σας βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Με την επιστημονική υποστήριξη του ΜΗΤΕΡΑ