«Fly Manolo, fly» ήταν η αγαπημένη φράση του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος ενθάρρυνε καθημερινά τον εαυτό του, θέλοντας να ξεφύγει από τα σκοτάδια της κατάθλιψης που τον κυρίευαν για χρόνια και να περάσει στην παγκόσμια καταξίωση.
Ο Μανόλο που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα στα 5.90 στο κατάμεστο από κόσμο «Σταντ Ντε Φρανς» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, τον Αύγουστο του 2022, μέσα από μια ανάρτησή του στο instagram είχε κάνει γνωστό ότι αποσύρεται προσωρινά από τα γήπεδα λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας.
Για πρώτη φορά φέτος έπαθα κρίση πανικού που με έκανε να βυθιστώ στο άγχος και την κατάθλιψη για αρκετό καιρό. Πίεσα τον εαυτό μου πολύ σκληρά για να αντιστρέψω αυτή την κατάσταση, αλλά αυτό έκανε τα πράγματα χειρότερα και δυστυχώς ο «κακός» Μανόλο κυριάρχησε και ανέλαβε.
Αναγκάστηκα να συνεχίσω τη σεζόν και να προσπαθώ να είμαι θετικός και να απολαμβάνω κάθε αγώνα όπως κάνω αλλά πάντα ένιωθα χαμένος και ακινητοποιημένος. Είμαι κουρασμένος και νιώθω εντελώς εξαντλημένος.
Τελειώνω τη σεζόν μου εδώ. Χρειάζομαι λίγη ξεκούραση και πρέπει να επικεντρωθώ στην ψυχική μου υγεία για λίγο. Πρέπει να κάνω ένα βήμα πίσω και να κάνω ένα διάλειμμα για να πάρω πίσω το χαμόγελό μου» είχε αναφέρει ο ίδιος.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα από πατέρα με καταγωγή από τον Πύργο της Ηλείας και μητέρα από την Ουγκάντα, ποτέ δεν έκρυψε από τον κόσμο τα προβλήματα της κατάθλιψης και του ρατσισμού που τον βύθισαν και τον κρατούσαν μακριά από την επιτυχία της ζωής του. Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για ένα χαμογελαστό παιδί που κατάφερε το ακατόρθωτο και υπόσχεται να κατακτήσει πολλά μετάλλια ακόμα.
Κλιματική αλλαγή: Πόσα εμπόδια βάζει το «καυτό» Παρίσι στις επιδόσεις και την υγεία των αθλητών
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ένας επιστήμονας εξηγεί τι ισχύει για τις τρανς αθλήτριες σε γυναικεία αθλήματα
Μίλτος Τεντόγλου: Πώς μπορούν τα «χρυσά» του άλματα να μας φέρουν την ευτυχία