*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη

Ακούγεται προφανές, σωστά; Το να δουλέψετε ολόκληρο το σώμα σας σε μια προπόνηση, σημαίνει ότι δεν δίνετε προτεραιότητα σε μια μυϊκή ομάδα έναντι μιας άλλης και σημαίνει επίσης ότι χτίζετε μια ολοκληρωμένη σωματική διάπλαση. Αλλά δεν το λέμε μόνο εμείς, υπάρχει και μια σειρά επιστημονικών ερευνών που έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

Για παράδειγμα, μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Strength and Conditioning Research διαπίστωσε ότι οι προπονήσεις για ολόκληρο το σώμα είχαν υπερτροφικό αποτέλεσμα σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό πρόγραμμα bodybuilding, όπου κάθε μυική ομάδα γυμνάστηκε μία φορά την εβδομάδα. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε μεγάλους μύες, οι προπονήσεις για ολόκληρο το σώμα είναι ο τρόπος που τους χτίζετε.

Σε ποιον απευθύνονται οι προπονήσεις για όλο το σώμα;

  • Ψάχνετε να χάσετε βάρος; Αυτές οι προπονήσεις θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε χαμηλά το λίπος σας.
  • Ψάχνετε να χτίσετε δύναμη; Αυτές οι προπονήσεις θα σας βοηθήσουν να χτίσετε δύναμη σε όλο το σώμα.
  • Νέος στο γυμναστήριο; Αυτές οι προπονήσεις θα σας μάθουν πως να βελτιώσετε τις δεξιότητες σας και τη μηχανική του σώματός σας.

Οι καλύτερες προπονήσεις για ολόκληρο το σώμα θα πρέπει να περιλαμβάνουν σύνθετες ασκήσεις – κινήσεις που περιλαμβάνουν πολλές μυϊκές ομάδες.

Εάν είστε συνηθισμένοι σε προπονήσεις στο σπίτι ή θέλετε μια προπόνηση που μπορείτε να κάνετε στις διακοπές σας, μια προπόνηση για ολόκληρο το σώμα είναι ιδανική.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε κάθε άσκηση για 40 δευτερόλεπτα και να ξεκουράζεστε για 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προχωρήστε στην επόμενη άσκηση. Ξεκουραστείτε για 90 δευτερόλεπτα στο τέλος κάθε κύκλου και κάντε συνολικά στην προπόνηση εώς 4 κύκλους.

Κύκλος 7 ασκήσεων

✔️Jump squat

✔️Εναλλάξ προβολές

✔️Squat για προσαγωγούς

✔️Σανίδα

✔️Σανίδα και εναλλάξ ακουμπάω ώμους

✔️Push ups

✔️Ακουμπάω εναλλάξ αγκώνα και παλάμη

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα ασκήσεων εδώ:

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της.
Complete Training by Sophia
Health is a state of body, Wellness is a state of being
Instagram: @famous_sp
@fit_for_life_by_sophia fitness,cross training,trx,pilates reformer,zoom classes 🧿
Facebook: Complete Training by Sophia

Διαβάστε επίσης:

Δεν έχετε χρόνο για γυμναστική; Η προπόνηση που σμιλεύει το σώμα και αδυνατίζει σε 25′

Λάστιχα αντοχής: Εύκολες ασκήσεις για όλους

HIIT: Πέντε σούπερ οφέλη της διαλειμματικής προπόνησης – Ξεκινήστε με το workout για αρχάριους