Για αρκετούς αθλητές, ο στόχος δεν είναι πάντα ακόμα ένα μετάλλιο, αλλά και η επίτευξη του προσωπικού στόχου. Παρότι λοιπόν ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία, μετρώντας πλέον δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τρία διαδοχικά μετάλλια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτού και κλειστού στίβου και άλλα δύο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ήδη από τις πρώτες αντιδράσεις στον προπονητή του έγινε φανερό ένα μικρό παράπονο: «Δεν ήμουν καλός, δεν ήμουν καλός», είπε στον Γιώργο Πομάσκι και το επιβεβαίωσε στις δηλώσεις του στη μικτή ζώνη μετά τέλος του αγώνα: «Ο Πομάσκι μου είπε ότι το πήραμε δεύτερη φορά. Του έλεγα δεν ήμουν καλός».
«Χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό που κατάφερα αλλά ήθελα κάτι παραπάνω, κάτι μου έλειπε σήμερα. Το πάλεψα. Στο τέλος άρχισα να ξυπνάω, το πέμπτο άλμα ήταν πάρα πολύ καλό, θα πήγαινε για μεγάλο άλμα. Πήγαμε να το ρισκάρουμε στο έκτο αλλά δεν έκατσε. Ο αέρας άλλαζε συνέχεια, είναι δύσκολος αγώνας. Είμαι πολύ χαρούμενος. Σαν επίδοση ήθελα κάτι παραπάνω, για μένα, να το ευχαριστηθώ πιο πολύ» συμπλήρωσε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα.
Αυτό το παράπονο πηγάζει από το ότι ο ίδιος είχε θέσει ως στόχο ένα άλμα κοντά στα 8,70 μ. ή τουλάχιστον στην κατάρριψη του πανελληνίου ρεκόρ (8,66 μ) του Λούη Τσάτουμα, ένας στόχος που τελικά δεν ευοδώθηκε. Από εκεί ενδεχομένως πηγάζει και το αίσθημα της απογοήτευσης, όπως σωστά παρατήρησε σε ανάρτησή του στο Linkedin o πρώην μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «Ο Τεντόγλου δεν είναι απόλυτα ευχαριστημένος για ένα απλό λόγο, τον είπαμε σε προηγούμενο Ποστ. Δεν κυνηγάει ανθρώπους αλλά στόχους.
Αλλάζει την τακτική του μόνο αν κινδυνεύει το μετάλλιο.
Αλλιώς το μυαλό του είναι κλειδωμένο στο πανελλήνιο ρεκόρ (που παραδόξως δεν το κατέχει ακόμα) και στο να πλησιάσει το παγκόσμιο.
Αν χόρταινε με μετάλλια θα χόρευε ήδη .
Εκείνος θα χορέψει με την τεράστια επίδοση. Αυτό είναι το καύσιμο του, όχι να κερδίζει τους άλλους.
Θέλει να κερδίσει τον εαυτό του».
Δείτε παρακάτω την ανάρτηση:
Δάγκειος πυρετός: Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι μπορεί να γίνουν εστία υπερμετάδοσης
Ολυμπιακοί Αγώνες: Πόσο θα δυσκολέψουν αθλητές και κοινό η αυξημένη συγκέντρωση όζοντος και γύρης
Το αριστοκρατικό άθλημα που ξεχωρίζει και μαγεύει – Στο σερβίς ο Τσιτσιπάς περνά με άνεση στους 8