Ένας διαφορετικός από τους συνήθεις αγώνες δρόμου πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στη Βούλα. Η πλέον συμπεριληπτική διοργάνωση,«2ο Run for the kids with disabilities», με αγώνες δρόμου 5 χλμ., 2,5 χλμ. και 800μ, υλοποιείται για δεύτερη χρονιά, στον χώρο που στεγάζεται το Παράρτημα Αποθεραπείας & Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας).
Τον αγώνα διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακής Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α) και ο Σύλλογος Ιωνάς ΑμεΑ.

Μετά την πρώτη περσινή επιτυχημένη διοργάνωση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής και του Αθλητικού Σωματείου Ιωνάς, όπου ουσιαστικά άνοιξε με δύναμη η πόρτα του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας, στο ευρύ κοινό και έδωσε τη δυνατότητα γνωριμίας με τους ανθρώπους του Κέντρου, τόσο τα άτομα με αναπηρία που φιλοξενεί όσο και τους εργαζόμενους, η μεγάλη αυτή – και όχι μόνο δρομική- εκδήλωση επαναλαμβάνεται.

«Το 2024 στόχος μας είναι η συνέχιση της ευαισθητοποίησης του κοινού για το έργο του Κ.Κ.Π.Π.Α και ειδικότερα η ενημέρωση για την ανάγκη του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας για εθελοντές στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να συνδεθούν με κάποιο από τα παιδιά του παραρτήματος. Υπογραμμίζουμε επίσης την προοπτική της αναδοχής από όποιον το επιθυμεί» αναφέρει η διοίκηση του Κέντρου.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνες απόστασης 2,5 χλμ. και 5 χλμ. σε κυκλική διαδρομή 2,5 χλμ. εντός του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας (πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας) με εκκίνηση και τερματισμό την πλαζ του ιδρύματος. Οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αγώνες σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον μαζί με τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί και τους φροντιστές τους, στέλνοντας το μήνυμα της συνύπαρξης και της στήριξης μιας δομής ανοιχτής σε εθελοντές ή αναδόχους που θα βελτιώσουν με την ποιότητα ζωής και δραστηριοτήτων των παιδιών που διαβιούν εντός της.

Όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Π.Α.Α.ΠΑ. Βούλας. Το κόστος εγγραφής είναι 16 ευρώ για τα 5 χλμ., 12 ευρώ για 2,5 χλμ. και δωρεάν γιασ τα 800 μέτρα.

Οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε εδώ