Γράφει η personal trainer κ. Σοφία Περδίκη

Αν δεν μπορείτε να δείτε διαφορά στους κοιλιακούς σας, μην υποθέσετε ότι είναι επειδή δεν κάνετε κάποια μαγική άσκηση για την κοιλιά ή δεν παίρνετε κάποιο μυστικό συμπλήρωμα. Αναζητήστε την απάντηση στην νοοτροπία και τον τρόπο ζωής σας.

Βλέπετε, η απώλεια της κοιλιάς είναι μια βαρετή διαδικασία. Χρειάζεται χρόνο, σκληρή δουλειά και το πιο σημαντικό, αφοσίωση. Κάντε τα σωστά βήματα κάθε μέρα, και τελικά θα δείτε τους κοιλιακούς σας με άλλο μάτι. Αλλά αν απομακρύνεστε από το στόχο σας σε τακτά χρονικά διαστήματα – κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν – πιθανότατα δεν θα δείτε ποτέ six pack την κοιλιά σας.

Η λύση; Τέσσερις απλές συνήθειες. Σκεφτείτε αυτές τις συνήθειες ως καθημερινούς στόχους που έχουν σχεδιαστεί για να σας κρατούν σε μια καλή φυσική κατάσταση. Μεμονωμένα δεν είναι όλα αποτελεσματικά, αλλά μαζί, γίνονται ένα ισχυρό εργαλείο.

Η αποτελεσματικότητα αυτού του εργαλείου υποστηρίζεται ακόμη και από την επιστήμη. Έρευνες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ακολουθήσουν πρόγραμμα απώλειας λίπους όταν επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες ενέργειες αντί στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, αντί να επικεντρωθείτε στο πώς θα δείχνουν οι κοιλιακοί σας, ακολουθήστε μια καθημερινή λίστα στρατηγικών διατροφής, άσκησης και τρόπου ζωής και σίγουρα θα επιτύχετε τους κοιλιακούς που θέλετε.

  1. Πίνετε νερό από την ώρα που θα ξυπνήσετε.
  2. Τρώτε καθημερινά πρωινό.
  3. Ασκηθείτε σωστά.
  4. Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες το βράδυ.

Ένα γρήγορο και αποτελεσματικό ασκησιολόγιο είναι το παρακάτω:

Πάμε λοιπόν;

30″ κάθε άσκηση.

Πρώτα η μια πλευρά και μετά η άλλη.

Διάλειμμα 1′ όταν τελειώσουμε και τις δύο πλευρές.

Επανάληψη του σετ 3 φορές συνολικά.

Άσκηση 1η

️Αντίθετο χέρι – πόδι με άρση κορμού και ποδιού, πρώτα τεντωμένου και μετά λυγισμένου. Εκτελέστε και τις δυο ασκήσεις σταθερά για 30″ την κάθε μια.

Άσκηση 2η

Ε️κτελούμε το ίδιο ακριβώς και στην άλλη πλευρά.

Άσκηση 3η

️Μένουμε σταθερά με χέρια και πόδια ψηλά για 30″ και μετά ανεβάζουμε και κατεβάζουμε χέρια με σταθερό κορμό για 30″.

Δείτε το πλήρες βίντεο

Η Σοφία Περδίκη είναι personal trainer και certified Pilates Instructor με ιδιαίτερη εμπειρία στην εκγύμναση ασκουμένων με νευροκινητικά προβλήματα. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Σχολής AF Studies. Έχει εργαστεί για περισσότερο από δεκαπέντε χρόνια ως γυμνάστρια σε σχολεία και εκπαιδευτήρια πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2008 δημιούργησε το στούντιο φυσικής αγωγής και ειδικών γυμναστικών Complete Training by Sophia που προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα άσκησης, προγράμματα pilates, pilates reformer και ολοκληρωμένα προγράμματα fitness πάντοτε με προσωπική επίβλεψη από την ίδια ή τους συνεργάτες της. Complete training by Sophia, Φιλιππίδη 6, Αθήνα 115 24, 6972017822