*Γράφει η personal trainer, Σοφία Περδίκη
Όλοι έχουμε μια βασική ιδέα για το πώς η άσκηση επηρεάζει την υγεία, το βάρος και τα επίπεδα ενέργειας σας. Γνωρίζετε, όμως, για την επίδρασή της στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα;
Η μειωμένη δραστηριότητα μπορεί να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στη σωματική υγεία για κάποιον που ζει με οποιαδήποτε νευρολογική πάθηση. Καθώς ο κόσμος της φυσικής κατάστασης βρίσκεται σε μεγάλη ανάπτυξη και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού βρίσκει νέους τρόπους για να διατηρείται σε φόρμα, είναι απαραίτητη και η εύρεση τρόπων διατήρησης των επιπέδων σωματικής δραστηριότητας, με γνώμονα τους ειδικούς των νευρώνων.
Στόχος μας είναι να παρακινήσουμε και να ενδυναμώσουμε τα άτομα με παθήσεις, όπως η πολλαπλή σκλήρυνση , η νόσος Πάρκινσον , η νόσος του κινητικού νευρώνα (ALS) για να αναπτύξουν συγκεκριμένη δραστηριότητα μέσα στην εβδομάδα τους. Οι διαδικτυακές συνεδρίες ή οι δια ζώσης συνεδρίες είναι καλό να καθοδηγούνται από εξειδικευμένους ανθρώπους, που να μπορούν να εστιάσουν στις συγκεκριμένες παθήσεις.
Στο άρθρο αυτό θα δούμε ένα βασικό ασκησιολόγιο με ένα κρεβάτι pilates (reformer). Η προσέγγισή μας βασίζεται σε στοιχεία που περιλαμβάνουν ασκήσεις που βοηθούν τις κοινές δυσκολίες, για να προσπαθήσουν να επιβραδύνουν την εξέλιξη των συμπτωμάτων για μια σειρά καταστάσεων. Οι ασκήσεις αυτές ανταποκρίνονται στις ανάγκες του συγκεκριμένου ατόμου, ενώ μπορούμε να προσαρμόσουμε τις ασκήσεις σε διαφορετικά επίπεδα.
1. Άρσεις λεκάνης (20 επαναλήψεις)
2.Απο καθιστή θέση πιέσεις ποδιών (20 επαναλήψεις)
3. Από καθιστή θέση ακροστασιές (20 επαναλήψεις)
4. Χαμηλή κωπηλατική με λάστιχο (20 επαναλήψεις)
5. Ανοίγματα με λάστιχο(20 επαναλήψεις)
6. Κωπηλατική με τους ιμάντες(20 επαναλήψεις)
Δείτε το βίντεο με όλο το ασκησιολόγιο:
Διαβάστε ακόμη:
Πέντε σούπερ ασκήσεις που θα «σηκώσουν» ψηλά τους γλουτούς
Έξι ασκήσεις για δυνατούς ώμους και λιγότερους τραυματισμούς