Η μέρα ξεκινά πάντοτε με τον ίδιο τρόπο. Ο ήχος από το ξυπνητήρι σας ενημερώνει ότι ήρθε η ώρα να σηκωθείτε. Τα βήματα που ακολουθούν είναι σταθερά και γνώριμα: Μια πρωινή ρουτίνα προετοιμασίας και φεύγετε γρήγορα από το σπίτι για να προλάβετε τις υποχρεώσεις σας. Η ρουτίνα παρέχει αυτή ακριβώς την ασφάλεια, την αίσθηση ότι όλα κυλούν με γνώριμο, ομαλό τρόπο.

Μέχρι που έρχεται εκείνο το πρωινό που δεν είναι σαν τα άλλα. Δεν είναι πια όλα ίδια. Μια ανησυχητική ένδειξη στο μαξιλάρι σας προϊδεάζει ότι κάτι έχει αλλάξει. Είναι μόνο μερικές τρίχες, αλλά αρκούν για να σας θορυβήσουν. Περνάει από το μυαλό σας κάτι που δεν θέλετε ούτε να σκέφτεστε: Μήπως έχει ξεκινήσει η τριχόπτωση;

Οι λόγοι που πυροδοτούν την τριχόπτωση είναι ποικίλοι και μπορεί να οφείλονται σε κληρονομικούς, ορμονικούς, διατροφικούς και άλλους παράγοντες, όπως τα επίπεδα στρες και η πρόσληψη φαρμάκων, στερώντας από τους ανθρώπους περίπου 50 – 100 τρίχες καθημερινά. Στον κοινό νου, τα μαλλιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την υγεία και την ομορφιά. Αποτελούν κυρίαρχο στοιχείο μιας υγιούς εξωτερικής εμφάνισης. Η τριχόπτωση, λοιπόν, έρχεται σαν απειλή, διαταράσσοντας αυτή την αίσθηση αυτοπεποίθησης και κλονίζοντας την ψυχική ευεξία των ανθρώπων που ξαφνικά βλέπουν τα μαλλιά τους να χάνονται. Αυτή τη δυσαρέσκεια έρχεται να ενισχύσει η ιδέα ότι η τριχόπτωση είναι μια μη αναστρέψιμη πάθηση και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με κοστοβόρες και παρεμβατικές μεθόδους. Κι όλα αυτά για μια πάθηση που επηρεάζει το 80% των ανδρών και το 50% των γυναικών.

Το αποτύπωμα της τριχόπτωσης στην εμφάνιση, αλλά και την ψυχολογία των ανθρώπων έχουν κάνει πολλούς να αναζητούν αδιάκοπα μια αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα, κάτι που αποτυπώνεται και στους αριθμούς των διαδικτυακών αναζητήσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το θέμα μετρά 3,4 εκατ. tags στο Instagram και 280 χιλ. hashtags στο TikTok. Η τάση αυτή ώθησε τη Vichy να διερευνήσει σε βάθος τους μηχανισμούς που προκαλούν τριχόπτωση και να δημιουργήσει μια επαναστατική φόρμουλα, ικανή να αναστρέψει τη φθορά των μαλλιών και να αναγεννήσει τους θύλακες της τρίχας.

Η επιστημονική ομάδα της Vichy ανέδειξε τον κομβικό ρόλο της πρωτεΐνης HIF-1α στην υγεία των μαλλιών. Όπως διαπίστωσαν οι ειδικοί, η διαταραχή στα επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης οδηγεί σε λέπτυνση και αποδυνάμωση της τρίχας. Η διασφάλισή της είναι, επομένως, ζωτικής σημασίας για την κυτταρική αναγέννηση και τη μεταγραφή του γονιδίου που ευθύνεται για την ανάπτυξη των τριχών. Προχωρώντας την έρευνά τους, οι ειδικοί της Vichy οδηγήθηκαν στη συσχέτιση της πρωτεΐνης με 2 ένζυμα, που φαίνεται να πρωταγωνιστούν στην αποδόμηση της HIF-1α. Αναστέλλοντας τη δράση αυτών των ενζύμων, θα μπορούσε ενδεχομένως να μπει ένα «φρένο» στην ενοχλητική τριχόπτωση.

Με βάση αυτές τις κρίσιμες πληροφορίες, η Vichy δημιούργησε το Dercos Aminexil Clinical R.E.G.E.N. Booster, έναν επαναστατικό ορό ενδυνάμωσης μαλλιών, που μειώνει την τριχόπτωση, επανενεργοποιώντας την ανάπτυξη της τρίχας. Η καινοτόμος δράση του Dercos επιτυγχάνει την αναστολή της δράσης των ενζύμων που απειλούν την HIF-1a, ενισχύοντας την κυτταρική δραστηριότητα.

Η επαναστική φόρμουλα του Dercos στοχεύει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης τόσο εντός, όσο κι εκτός του βολβού της τρίχας. Δύο δραστικά συστατικά, η νιασιναμίδη 3% και η ρίζα τζίντζερ εστιάζουν στο εσωτερικό του βολβού, αναγεννώντας την τρίχα και προάγοντας την ανάπτυξη των μαλλιών. Μια άλλη, κομβικής σημασίας δραστική ουσία, το aminexil 1,5% αναλαμβάνει την αναδόμηση του εξωτερικού του βολβού, προλαμβάνοντας τη σκλήρυνση του κολλαγόνου γύρω από αυτόν και παρέχοντας καλύτερη στήριξη στη ρίζα.

Οι κλινικές μελέτες του προϊόντος σε ανθρώπους με τριχόπτωση ανέδειξαν την επαναστατική του δράση: Η εφαρμογή του προϊόντος για μόλις 12 εβδομάδες οδήγησε στην παραγωγή 14.000 νέων τριχών, προσφέροντας σημαντική κάλυψη του τριχωτού της κεφαλής, τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες. Παράλληλα, το Dercos αναδείχθηκε ένας ισχυρός σύμμαχος για τη μείωση της ευαισθησίας στο τριχωτό της κεφαλής, απαλλάσσοντας από την αίσθηση καύσου (91%), τραβήγματος (86%) και κνησμού (88%).  Η αποτελεσματική του δράση, σε συνδυασμό με την ανάλαφρη υφή του, που δεν κολλάει και δεν αφήνει υπολείμματα, το καθιστούν ένα προϊόν ιδανικό για καθημερινή χρήση, που απορροφάται γρήγορα και εύκολα από το δέρμα.

Ο τρόπος, λοιπόν, για να μπει ένα τέλος στις ενοχλητικές τρίχες που μένουν στο μαξιλάρι είναι απλός. Δεν χρειάζεται παρεμβάσεις, ούτε υψηλά κόστη. Το μόνο που θα χρειαστείτε για ανακτήσετε τα πλούσια μαλλιά, αλλά και το χαμόγελό σας είναι μια ολοκληρωμένη ρουτίνα φροντίδας, με τη βοήθεια  του Dercos Aminexil Clinical R.E.G.E.N Booster. Αν θέλετε ακόμη πιο ενισχυμένο αποτέλεσμα, μπορείτε να συνδυάσετε τον ορό με το σαμπουάν Dercos Energy+. Έτσι, οι τρίχες στο μαξιλάρι θα είναι πια παρελθόν.