*Γράφει η Μαριάντζελα Κοτσώνη, εναλλακτική θεραπεύτρια, δασκάλα διαλογισμού και yoga therapist

Το τέλειο χαρούμενο ξύπνημα μπορεί να γίνει με το shake ή αλλιώς Νευρογενές Τρέμουλο. Με την πρακτική αυτή, κινούμε και δονούμε το σώμα για να απαλλαγούμε από τη στάσιμη ενέργεια. Ενέργεια που δεν ήταν σε θέση να απελευθερωθεί κατά τη διάρκεια ενός τραυματικού ή αγχωτικού γεγονότος. Η ενέργεια λιμνάζει επίσης ξαπλώνοντας στο κρεβάτι σας όλη νύχτα ή όταν είσαστε καθισμένοι στην καρέκλα του γραφείου σας όλη μέρα.

Τα ζώα τρέμουν για να απελευθερώσουν την ένταση/το τραύμα, αφού έχουν βρεθεί σε κατάσταση παγώματος μετά από μια επίθεση ή ακόμα και για να απαλλαγούν από την κατάσταση ύπνου όταν ξυπνήσουν, τρέμουν και τεντώνονται.

Οφέλη

• Βοηθά στην απελευθέρωση της μυϊκής έντασης και καίει την υπερβολική αδρεναλίνη.
Αποτινάσει την παλιά ενέργεια, την ένταση και το στρες από το σώμα. Ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα για να εξισορροπήσει την κατάσταση του νου και της ύπαρξής σας.
• Ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα για να απαλλαγεί από τις τοξίνες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
• Ενισχύει τη συνολική ευεξία βελτιώνοντας τη διάθεσή σας, ειδικά σε περίπτωση κατάθλιψης.

Απλά ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Shake για 5-15 λεπτά το πρωί για να απαλλαγείτε από τη θολούρα του ύπνου και το πρωινό άγχος.
Και ο καλύτερος τρόπος να κλείσετε τη μέρα σας! Shake για 5-15 λεπτά για να ηρεμήσετε μετά από μια κουραστική μέρα.

Οδηγίες

  • Σταθείτε με τα πόδια σας στο πλάτος των γοφών και πραγματικά αισθανθείτε συνδεδεμένοι με τη γη από τα πέλματα των ποδιών σας σαν να έχετε μαγνήτες.
  • Μαλακώστε τα γόνατα, χαλαρώστε τα γεννητικά όργανα και τον πρωκτό και ρίξτε τους ώμους σας. Χαλαρώστε το σαγόνι και αρχίστε να αναπνέετε από το στόμα. Ενισχύει τη συναισθηματική απελευθέρωση.
  • Η κίνηση του shake ξεκινάει από τα γόνατα, σαν το σώμα να είναι σούστα που δέχεται την δόνηση της Γης. Αφήστε να εξαπλωθεί αυτή η δόνηση παντού στο σώμα. Νιώστε να αποτινάσετε εντάσεις ή μουδιάσματα από πάνω σας. Κατά τη διάρκεια αφήνουμε όποια ένταση του προσώπου να εκφραστεί και βοηθάτε με έντονες γκριμάτσες και εκφράσεις να χαλαρώσει το πρόσωπο. Αφεθείτε να χασμουρηθείτε… αυτό θα βοηθήσει το νου να καθαρίσει, το μυαλό να ξυπνήσει στην παρούσα στιγμή. Βάλτε μουσική!
    • Να έχετε επίγνωση του τι συμβαίνει στο σώμα σας, συνεχίστε να αναπνέετε και να παρατηρείτε, γειωμένο από τα πέλματα των ποδιών σας.

Διαβάστε επίσης:

Δύο πράγματα που δεν πρέπει να λέτε στους αγχώδεις ανθρώπους – Και που σίγουρα έχετε ήδη πει!

Ο μαγικός αριθμός που χαρίζει ευεξία και καλή διάθεση

Σας κυριεύει η κατάθλιψη; Ανατρέψτε την κατάσταση με 10 κινήσεις

 

Μαριάντζελα Κοτσώνη, εναλλακτική θεραπεύτρια, δασκάλα διαλογισμού και yoga therapist