Οι διακοπές είναι μια περίοδος που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία, αλλά η προετοιμασία τους μπορεί να προκαλέσει άγχος και να μας φέρει εκτός προγράμματος με διάφορους τρόπους. Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο μέσος άνθρωπος ξεχνά να πάρει μαζί του τουλάχιστον τρία σημαντικά αντικείμενα όταν φεύγει για τις διακοπές του. Αυτά τα αντικείμενα, αν και φαίνονται απλά, είναι βασικά για την καθημερινότητά μας και η έλλειψή τους μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εμπειρία των διακοπών μας.

Ξεχασμένα αντικείμενα στις διακοπές – Ποιο βρίσκεται την κορυφή
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Talker Research σε 2,000 άτομα στις ΗΠΑ, ένα από τα πιο συχνά ξεχασμένα αντικείμενα είναι ο φορτιστής του κινητού τηλεφώνου. Περίπου το 34% των ανθρώπων δήλωσαν ότι ξεχνούν να πάρουν μαζί τους τον φορτιστή, κάτι που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ενοχλητικό, ειδικά αν το τηλέφωνο είναι το βασικό τους μέσο επικοινωνίας ή πηγής πληροφόρησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Το να μην έχετε τη δυνατότητα να φορτίσετε το τηλέφωνό σας μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και αναστάτωση, ενώ παράλληλα περιορίζει τις δυνατότητές σας για πλοήγηση και επικοινωνία.

Καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας
Το δεύτερο πιο συχνά ξεχασμένο αντικείμενο είναι τα καλλυντικά και τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Περίπου το 32% των ανθρώπων αναφέρουν ότι ξεχνούν να πάρουν μαζί τους αυτά τα απαραίτητα αντικείμενα. Το να ξεχάσετε τα καλλυντικά σας, ειδικά αν είστε εξαρτημένοι από συγκεκριμένα προϊόντα για την καθημερινή σας ρουτίνα, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και δυσκολίες στο να αισθάνεστε άνετα κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Αντηλιακό: ένα εξαιρετικά σημαντικό αντικείμενο
Τέλος, ένα άλλο σημαντικό αντικείμενο που συχνά ξεχνάμε είναι το αντηλιακό. Περίπου το 27% των ανθρώπων αναγκάζονται να αγοράσουν νέο αντηλιακό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους επειδή το έχουν ξεχάσει. Η προστασία από τον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή εγκαυμάτων και άλλων δερματικών προβλημάτων. Το να ξεχάσετε το αντηλιακό σας μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία σας και να χαλάσει τη διάθεσή σας.

Όταν ταξιδεύουμε, γινόμαστε πιο ξεχασιάρηδες
Η έρευνα δείχνει επίσης ότι το 37% των ανθρώπων γίνονται πιο ξεχασιάρηδες όταν ταξιδεύουν, πράγμα που σημαίνει ότι η αλλαγή του περιβάλλοντος ή της ρουτίνας τους μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά τους να θυμούνται σημαντικά αντικείμενα. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη συνολική τους εμπειρία, καθώς το 42% των ταξιδιωτών αναφέρουν ότι οι διακοπές τους επηρεάζονται αρνητικά από αυτά τα ξεχασμένα αντικείμενα.

Αν και το να ξεχνάμε είναι συχνό, οι άνθρωποι φαίνεται να μαθαίνουν από τις προηγούμενες εμπειρίες τους και προσπαθούν να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για τις επόμενες διακοπές τους. Αν ανακαλύψετε, λοιπόν, ότι έχετε ξεχάσει κάποιο σημαντικό αντικείμενο, όπως τον φορτιστή σας, μην κατηγορείτε τον εαυτό σας. Θυμηθείτε ότι είστε μέρος του μέσου όρου και αυτό το μικρό λάθος δεν πρέπει να χαλάσει την εμπειρία των διακοπών σας.

 

Διαβάστε επίσης

Πού θα βρείτε οδοντίατρο μέσα στον Αύγουστο – Ενημερωθείτε

Χρήσιμες συμβουλές για διακοπές με ασφάλεια

Γονείς: Πώς θα κρατήσετε το παιδί δραστήριο το καλοκαίρι