Έρευνα του Πανεπιστημίου Emory που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Public Health εντόπισε αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας μεταξύ των μουσικών, ρίχνοντας φως στους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή τη μάστιγα και αναδεικνύοντας την ανάγκη για στοχευμένες παρεμβάσεις ψυχικής υγείας στη μουσική βιομηχανία. Συν-συγγραφείς της πρόσφατης αυτής μελέτης είναι οι Dorian Lamis, Ph.D., αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Emory, και George Musgrave, κοινωνιολόγος στο Goldsmiths του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Οι επιστήμονες επικεντρώνονται στις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί, με έμφαση σε προβλήματα ψυχικής υγείας, κατάχρηση ουσιών, οικονομική αστάθεια, συγκρούσεις σε σχεσιακό πλαίσιο και άγχος απόδοσης. Ποιοι μουσικοί επηρεάζονται πιο έντονα από τα απόνερα της «δημόσιας» ζωής τους;
Οι γυναίκες καλλιτέχνιδες σημειώνουν τα υψηλότερα ποσοστά εκούσιας θνησιμότητας στην Αγγλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, βάσει της μελέτης που αποτελεί μια φωνή αφύπνισης για τους παρόχους ψυχικής υγείας του κλάδου. Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Dorian Lamis, «οι μουσικοί, με τη δημόσια ζωή τους και τις ιδιαίτερες πιέσεις τους, χρειάζονται εξατομικευμένες, τεκμηριωμένες στρατηγικές για την αποτελεσματική διαχείριση και τον μετριασμό των κινδύνων για την ψυχική υγεία».
Η οικουμενική σημασία του θέματος επισημαίνεται επίσης μέσα από παραδείγματα όπως η βιομηχανία K-Pop της Νότιας Κορέας, όπου είναι εμφανή παρόμοια μοτίβα ευπάθειας. Οι Lamis και Musgrave συνηγορούν υπέρ της υιοθέτησης του πλαισίου Zero Suicide, μιας οργανωμένης προσέγγισης για τη βελτίωση της φροντίδας των ατόμων υψηλού κινδύνου αυτοκτονίας.
Διαβάστε επίσης
Αυτοκτονία Ρόμπιν Γουίλιαμς: Γιατί οι αυτοχειρίες διάσημων γίνονται παράδειγμα προς μίμηση
Μελέτη αποκαλύπτει ποιοι γιατροί είναι πιο πιθανό να οδηγηθούν σε αυτοκτονία
Απίστευτο: Μελέτη αποκαλύπτει σύνδεση ανάμεσα σε πονοκεφάλους και αυτοκτονική συμπεριφορά