Στις 10 Οκτωβρίου 1992, εορτάζεται για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας χάρη στην πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την Ψυχική Υγεία, επιλέγοντας για έμβλημά της μια πράσινη κορδέλα, το ίδιο χρώμα που, κάποτε, σε διάφορες χώρες του κόσμου, χρησιμοποιήθηκε για να στιγματίσει ανθρώπους που χαρακτηρίζονταν «παράφρονες».

Φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αφιερώνει την ημέρα στους εργαζόμενους και τις ψυχικές προκλήσεις στο εργασιακό περιβάλλον. Με τον τρόπο αυτό ζητά να στραφεί το ενδιαφέρον σε μια πτυχή της ψυχικής υγείας που συχνά παραμένει στο σκοτάδι, όπως συνέβαινε επί δεκαετίες με κάθε ζήτημα της ψυχικής σφαίρας.

Πηγή: iStock

Από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου, το ygeiamou εστιάζει στη σημασία της ψυχικής υγείας και επιχειρεί να καλύψει μια ευρεία θεματική, μέσα από άρθρα για τις ψυχιατρικές διαταραχές, το γενετικό υπόβαθρό τους, τους παράγοντες κινδύνου, τις σύγχρονες θεραπείες, την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων, τον αντίκτυπο της χρήσης των social media και τη χαίνουσα πληγή του στίγματος της ψυχικής υγείας και νόσου μεταξύ πολλών ακόμα ζητημάτων.

Διαβάστε σήμερα:

Η ψυχική υγεία των εργαζομένων προτεραιότητα του ΠΟΥ

Γιατί το στίγμα της ψυχικής νόσου παραμένει ταμπού στην Ελλάδα – Πώς θα καταρριφθεί

Ουσίες, οθόνες και social media κλονίζουν την ψυχική υγεία των εφήβων

Διπολική διαταραχή και σχιζοφρένεια δεν εμφανίζονται αιφνιδίως – Τα προμηνύματα που υποψιάζουν