Ερώτηση: 

Τα άτομα που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση πρέπει να αποφεύγουν τα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη;

Ο κύριος Κωνσταντίνος Σπέγγος, Νευρολόγος, Υπεύθυνος Τμήματος Πολλαπλής Σκλήρυνσης και Απομυελινωτικών Νοσημάτων ΥΓΕΙΑ (μέλος του Hellenic Healthcare Group) απαντά:

Δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και αξιόπιστα δεδομένα που να συσχετίζουν την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν γλουτένη με χειρότερη έκβαση της νόσου σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση. Σε κάθε περίπτωση συνιστάται μια πλήρης, ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή για το σύνολο των ασθενών.