Ένας τρίτος ασθενής στο Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε θετικός στα τεστ που έκανε για τον θανατηφόρο κορωνοϊό, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Υγείας.
Ο καθηγητής Chris Whitty, Επικεφαλής Ιατρικός Διευθυντής της Αγγλίας, ανέφερε σχετικά: «Άλλος ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στον έλεγχο για κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο στις τρεις. Το συγκεκριμένο άτομο δεν κόλλησε τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο».
Και συνέχισε: «Ο ασθενής μεταφέρεται σε ειδικό κέντρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας και χρησιμοποιούμε αυστηρά μέτρα ελέγχου της μόλυνσης για να αποτρέψουμε περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Το Εθνικό Σύστημα είναι καλά προετοιμασμένο για τη διαχείριση αυτών των περιπτώσεων και τώρα εργαζόμαστε γρήγορα για να εντοπίσουμε τις επαφές που είχε προηγουμένως ο ασθενής».
«Υπερβολική η αντίδραση του Λονδίνου», λέει ο Κινέζος πρεσβευτής
Η σύσταση της Βρετανίας στους πολίτες της να φύγουν από την Κίνα εξαιτίας του ξεσπάσματος του κοροναϊού στην επαρχία Χουμπέι ήταν μια υπερβολική αντίδραση, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος πρεσβευτής στο Λονδίνο.
Απαντώντας σε ερώτηση στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, αν οι κινεζικές αρχές είχαν ενημερωθεί για τη σύσταση, ο Λιου Σιαoμίνγκ είπε: «Τους είπαμε όντως ότι η υπερβολική αντίδραση δεν βοηθάει. Τους ζητήσαμε να ακολουθήσουν τη συμβουλή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για μια λογική αντίδραση. Μην αντιδράτε υπερβολικά».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξακολουθεί να είναι δεσμευμένος στη λεγόμενη «χρυσή εποχή» των σχέσεων ανάμεσα στο Λονδίνο και στο Πεκίνο, δήλωσε ακόμη ο πρεσβευτής της Κίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες η Κίνα δυσαρεστήθηκε με τον Τζόνσον επειδή δεν επικοινώνησε προσωπικά με τις αρχές για να προσφέρει υποστήριξη για το ξέσπασμα του κοροναϊού, ο Λιου Σιαομίνγκ απέρριψε τον υπαινιγμό και αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη, εγκάρδια συνομιλία με τον Τζόνσον.
«Μου είπε ότι εξακολουθεί να είναι δεσμευμένος στη χρυσή εποχή των σχέσεων Κίνας-Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο Λιου στους δημοσιογράφους.
Η φράση αυτή είχε αναφερθεί για πρώτη φορά όταν ήταν πρωθυπουργός ο Ντέιβιντ Κάμερον (20010-2016). Από τότε, η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιθυμεί τώρα διακαώς να συνάψει νέες εμπορικές συμφωνίες με μεγάλες οικονομίες όπως η Κίνα.