Η μάστιγα του 21ου αιώνα είναι πολύ γλυκιά και πολύ απειλητική για την υγεία. Ο λόγος για τον σακχαρώδη διαβήτη. Είναι πλέον γνωστό ότι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής και διατροφής είναι  αυτές που μπορούν να ανακόψουν την πορεία προς το διαβήτη ή και να βοηθήσουν στην ρύθμισή του όταν αυτός εκδηλωθεί. Επομένως τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε; Κατά πόσο αληθεύει η άποψη ότι τα πολλά γλυκά «οδηγούν» σε διαβήτη; Έχουν θέση τα γλυκαντικά στη διατροφή των διαβητικών;

Τις απαντήσεις δίνει ο κύριος Χάρης Δημοσθενόπουλος Κλινικός Διαιτολόγος-Βιολόγος, Προϊστάμενος Διαιτολογικού Τμήματος στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για τα Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.).

Ο κύριος Δημοσθενόπουλος εξηγεί τον επιβαρυντικό ρόλο των επεξεργασμένων τροφίμων, των ραφιναρισμένων υδατανθράκων, αλλά και των τυποποιημένων χυμών στην εκδήλωση της νόσου.

Αναδεικνύει τα οφέλη της κλασικής μεσογειακής διατροφής στη ρύθμιση του σακχάρου και σχολιάζει την αξιοπιστία των διατροφικών τάσεων που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας όπως η κετογονική διατροφή αλλά και η διαλειμματική νηστεία.

Παρουσιάζει τον πλέον καθοριστικό παράγοντα που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην αναστροφή της νόσου και δίνει τρεις πολύτιμες συμβουλές που εγγυώνται την πρόληψη της νόσου.

 

Ακούστε τη συζήτηση στο podcast που ακολουθεί:

 

 

Διαβάστε επίσης

Διαβήτης: Το αντιικό φάρμακο που θωρακίζει την καρδιά των πασχόντων

Διαβήτης: Τέσσερα πρόσωπα που ζουν με τη νόσο μιλούν για την εμπειρία τους

Διαβήτης: Το απρόσμενο σύμπτωμα που θα σας οδηγήσει (λανθασμένα) στον αφροδισιολόγο