Κρίσιμες αλλαγές επέρχονται στα συμβόλαια Υγείας και την κάλυψη των παιδιών όταν αυτά περάσουν στην φοιτητική περίοδο της ζωής τους, συνήθως στο 18ο έτος της ηλικίας τους. Η μετάβαση αυτή πρέπει απαραιτήτως να δηλωθεί στην ασφαλιστική εταιρεία, για να συνεχίσει η ασφαλιστική τους κάλυψη από το οικογενειακό συμβόλαιο.

Για το λόγο αυτό, υποβάλλονται τα σχετικά πιστοποιητικά έγγραφα, που αποδεικνύουν ότι το παιδί φοιτά σε κάποια σχολή (δημόσια, ιδιωτική, ΙΕΚ κ.λπ.) και τότε η ασφάλισή του συνεχίζει να ισχύει με κάποια χρονική επέκταση. Αυτή συνήθως είναι μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας του και, σε ελάχιστες περιπτώσεις, μπορεί να φθάσει μέχρι και το 30ο έτος του παιδιού.

Όταν παρέλθει αυτό το χρονικό όριο, τότε το παιδί αποχωρεί από το οικογενειακό συμβόλαιο Υγείας και πρέπει να συνάψει, εφόσον το επιθυμεί, ένα δικό του, ατομικό συμβόλαιο για να συνεχίσει να είναι ασφαλισμένο ιδιωτικά και να έχει πρόσβαση στην ιδιωτική Υγεία. Το σημαντικό όφελος σε αυτή την περίπτωση της συνέχισης της ασφάλισης είναι ότι στο νέο ατομικό συμβόλαιο δεν γίνεται έλεγχος της Υγείας. Ουσιαστικά, δηλαδή, συνεχίζει το οικογενειακό συμβόλαιο, μόνο που είναι πλέον ατομικό.

Ο μη έλεγχος ασφαλισιμότητας είναι ιδιαίτερα σημαντική διευκόλυνση και πλεονέκτημα, διότι έτσι, εάν έχει ανακύψει κάποιο πρόβλημα υγείας του παιδιού, αυτό δεν εξαιρείται από το ασφαλιστήριο υγείας. Αναφορικά με την τιμολόγηση του ατομικού συμβολαίου, αυτή είναι υψηλότερη από αυτή που αναλογούσε στο παιδί στο οικογενειακό συμβόλαιο, το οποίο υπόκειται επίσης σε τιμολογιακές διαφορές, καθώς καλύπτει πλέον λιγότερα μέλη.

Διαβάστε επίσης

Ασφαλιστήριο υγείας για φοιτητές Erasmus: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ιδιωτική ασφάλιση: Τι αλλάζει για τον ασφαλισμένο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας

Ασφαλιστήρια: 4 παροχές που προσφέρουν άμεση υποστήριξη και βοήθεια κάθε στιγμή