Το ελληνικό φαρμακείο εισέρχεται στην εποχή του Pharmacy 4.0 με τον φαρμακοποιό να αναλαμβάνει πολλαπλούς ρόλους σε ένα νέο περιβάλλον, όπου οι ψηφιακές δεξιότητες συνδυάζονται με τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Παράλληλα η νέα εποχή απαιτεί επιστημονική σύμπραξη φαρμακοποιών και άλλων επαγγελματιών υγείας, ώστε οι ασθενείς να έχουν μια ολιστική εμπειρία από την πορεία που ξεκινάει στις δομές υγείας και καταλήγει στο κοινοτικό φαρμακείο και το αντίστροφο.
Το φετινό 8ο Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ «Το Φαρμακείο του Αύριο», το οποίο για πρώτη φορά διοργανώνεται με τη συνεργασία του ΣΥ.ΦΑ. Θράκης και του ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ, θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα, από τις 9:45π.μ. έως τις 3μ.μ. Τίτλος του φετινού δια ζώσης Συνεδρίου είναι: Pharmacy 4.0: Hub Ψηφιακής Υγείας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.
Κορυφαία στελέχη της πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας και ακαδημαϊκοί και θεσμικοί φορείς αναλύουν τη νέα διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει το ελληνικό φαρμακείο στην ψηφιακή εποχή, με τον φαρμακοποιό να εξελίσσεται σε πλοηγό των νέων δυνατοτήτων που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, και μοιράζονται τις σκέψεις και τις ιδέες τους για τα δημοσιονομικά οφέλη που θα έχει η διεπιστημονική συνεργασία στην υγεία.
Ειδικότερα στο φετινό συνέδριο συμμετέχουν οι: Άδωνις Γεωργιάδης Υπουργός Υγείας, Δημήτριος Βαρτζόπουλος Υφυπουργός Υγείας, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Χαράλαμπος Καραθάνος Σύμβουλος Υπουργού Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα Υγείας, Ολύμπιος Παπαδημητρίου Πρόεδρος ΣΦΕΕ, Θεόδωρος Τρύφων Πρόεδρος ΠΕΦ, Απόστολος Βαλτάς Πρόεδρος Δ.Σ. ΠΦΣ, Αχιλλέας Γραβάνης Phd Καθηγητής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και Τακτικός Ερευνητής ΙΤΕ, Χρήστος Λιονής Καθηγητής Γενικής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πανεπιστημίου Κρήτης, Νικόλαος Κοτσόπουλος PhD, Chief Economist, Global Market Access Solutions & Adjunct professor University of Athens, UoA MBA, Μέμη Τσεκούρα Α’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Λευτέρης Μαρίνος Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΟΣΦΕ και Γενικός Γραμματέας Δ.Σ. Ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Γιώργος Νικολαΐδης Ψυχίατρος και Διευθυντής της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού και Κώστας Παναγούλιας Αντιπρόεδρος ΒΙΑΝΕΞ.
Στο ίδιο συνέδριο μια εξέχουσα προσωπικότητα, ο Λέκτορας Σύγχρονης Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Alpen-Adria Universität της Αυστρίας Θεοφάνης Τάσης θα αναπτύξει τις προκλήσεις που δημιουργεί η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και πώς μπορεί αυτή να ισορροπήσει με την ανθρώπινη φύση.
«Σε μία εποχή που το φαρμακείο εξελίσσεται σε hub ψηφιακής υγείας & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, τα ερωτήματα που αναδύονται για τους επαγγελματίες του χώρου και πώς αυτοί θα μετασχηματίσουν την καθημερινή τους πρακτική είναι πολλά και ζωτικά. Εξάλλου όλα αλλάζουν και μετασχηματίζονται, ακόμα και οι ίδιοι οι Συνεταιρισμοί Φαρμακοποιών και δεν είναι τυχαίο που φέτος για πρώτη φορά ο Όμιλος ΠΕΙΦΑΣΥΝ συνδιοργανώνει το ετήσιο συνέδριό του με δύο κορυφαίους Συνεταιρισμούς, τον ΣΥ.ΦΑ. Θράκης και τον ΣΥΦΑΝΟΠΠΕ. Οι νέες τεχνολογίες υγείας, τα καινοτόμα φάρμακα και η τεχνητή νοημοσύνη σε συνδυασμό με τις υψηλές απαιτήσεις των πολιτών δημιουργούν ένα νέο πλαίσιο, το οποίο πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του το ελληνικό φαρμακείο. Οι διεθνείς τάσεις πλέον απαιτούν οι πολίτες να αντιμετωπίζονται ολιστικά τόσο μέσα στο φαρμακείο όσο και στις υπόλοιπες δομές υγείας», τονίζει ο Θανάσης Μουχτής, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ.
Τέλος, στην καθιερωμένη out-of-the-box παρουσίαση, ο Λάκης Λαζόπουλος, για πρώτη φορά σε φαρμακευτικό συνέδριο, ανεβαίνει στη σκηνή με μια ανατρεπτική παράσταση.
Η πλούσια και άκρως ενδιαφέρουσα θεματολογία με τη συμμετοχή των πλέον ειδικών εξασφαλίζουν ότι για άλλη μία χρονιά το Συνέδριο του Ομίλου ΠΕΙΦΑΣΥΝ θα προσελκύσει υψηλού επιπέδου κοινό και θα συζητηθεί συλλογικά για αρκετό χρονικό διάστημα.
Κάντε εδώ την εγγραφή σας
Κατάθλιψη: Μη φαρμακευτική θεραπεία κατ’ οίκον λύνει τα χέρια των ασθενών