Sponsored Content 


Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα λάβουν το εισιτήριο για ένα ταξίδι δύσκολο, για μια διαδρομή επώδυνη για το σώμα και την ψυχή τους. Η διάγνωση ενός καρκίνου θα προκαλέσει μάλλον άγχος και φόβο, ίσως θυμό και ενίοτε ενοχές, σίγουρα όμως του ακούσματος της λέξης θα ακολουθήσει βροχή από ερωτηματικά: Ποια θεραπεία να κάνω; Πόσο αποτελεσματική θα είναι; Μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω; Τελειώνει εδώ η καριέρα μου; Θα αλλάξει τελείως η ζωή μου όπως την ήξερα; Πρέπει να ξεχάσω τα προσωπικά;

Όλα τα παραπάνω είναι αναμενόμενα και καθ’ όλα εύλογα. Οι σημαντικές εξελίξεις στην ιατρική και την επιστήμη έχουν καταφέρει να βελτιώσουν τα ποσοστά ίασης και να παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής των ασθενών, να ανακουφίσουν από τα συμπτώματα της νόσου και να μετριάσουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες των θεραπειών. Ακόμα και έτσι όμως, ο καρκίνος αναμένεται να φέρει αλλαγές στην καθημερινότητα του ατόμου, να επηρεάσει προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις, την οικογενειακή ζωή, τα επαγγελματικά, ενώ αναπόφευκτες θα είναι αλλαγές στο σώματα και οι διακυμάνσεις στη διάθεση. Διάφορες θεραπείες για τον καρκίνο μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια, και τα συμπτώματα έπειτα να «διαρρήξουν» την ψυχική σφαίρα, προκαλώντας άγχος και κατάθλιψη.

Γνωρίζατε ότι το 80% των ατόμων με καρκίνο εμφανίζουν παρενέργειες στο δέρμα από τις αντικαρκινικές θεραπείες και έως και 76% μειώνουν ή διακόπτουν τη θεραπεία λόγω των παρενεργειών στο δέρμα; Αν όχι, έχετε έναν παραπάνω λόγο να διαβάσετε παρακάτω. Δεν είναι ανάγκη τα αγαπημένα σας πρόσωπα -όπως και κανένας ασθενής με καρκίνο- να υποφέρουν, ούτε και να περάσουν μόνα τη δοκιμασία του καρκίνου.

Ας στηρίξουμε έμπρακτα τους oγκολογικούς ασθενείς, όλοι μαζί!

Στηρίζω τους ασθενείς μαθαίνοντας για τον καρκίνο 

Η γνώση για τον καρκίνο δεν αφορά μόνο τους ασθενείς και τους θεράποντές τους, ούτε μόνο τους φροντιστές ατόμων με τη νόσου· μας αφορά όλους. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η νέα προσπάθεια της La Roche-Posay, που μέσα από τη νέα ιστοσελίδα της cancer-support.com δίνει την ευκαιρία σε όσους και όσες το επιθυμούν να ενημερωθούν για διάφορες πτυχές της ζωής με τον καρκίνο, από της σκοπιά του ασθενή όσο και τους φροντιστή, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που ζουν με τη νόσο.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας ενημερώνονται για:

  • Τη φροντίδα του δέρματος: πώς αντιμετωπίζονται οι δερματικές παρενέργειες της θεραπείας για τον καρκίνο
  • Την ψυχική ευεξία: πώς και από ποιους παρέχεται η βασική ψυχολογική υποστήριξη σε ασθενείς σε δύσκολες στιγμές.
  • Τον πόνο και την κόπωση: ποιες τεχνικές μπορούν να ανακουφίσουν από τη δυσφορίας της σωματικής καταπόνησης.
  • Τη διατροφή: ποια είναι τα σωστά διατροφικά εφόδια για την ενίσχυση του σώματος και τους ανοσοποιητικού.

Αρκούν 15 λεπτά 

Οι πληροφορίες για τις τέσσερις παραπάνω ενότητες παρέχονται σε μορφή ενός 15λεπτου προγράμματος εκπαίδευσης, η ολοκλήρωση του οποίους θα έχει πολλούς κερδισμένους! Η LaRoche-Posay θα προσφέρει 1€ για κάθε ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης στον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» για την στήριξη άπορων ογκολογικών ασθενών, με στόχο τα 10.000€! Εφόσον επιτευχθεί, τα επιπλέον χρήματα θα δοθούν στην Ένωση για τον Διεθνή Έλεγχο του Καρκίνου UICC.

Αγκαλιάζοντας την προσπάθειά της LaRoche-Posay, ενημερωνόμαστε και βοηθάμε εμπράκτως τους ογκολογικούς ασθενείς -όχι μόνο οικονομικά. Έχοντας αποκτήσει χρήσιμη γνώση για τις αλλαγές που συντελούνται στη σωματική και ψυχική υγεία του ατόμου με καρκίνο, μπορούμε να απλώσουμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα το χέρι –η θεραπευτική δύναμη του αγγίγματος-, να του επισημάνουμε την έννοια της φροντίδας και να το βοηθήσουμε να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα το δύσκολο ταξίδι.

Η σημασία της αυτοφροντίδας

Οι εξετάσεις και συζητήσεις για την επιλογή της κατάλληλης αντιμετώπισης, το άγχος της νόσου ή ίσως η άγνοια για την αξία της αυτοφροντίδας, θα βρει τους ασθενείς απροετοίμαστους για τις αλλαγές που φέρνουν πολλές θεραπείες, οι οποίες σκοτώνουν τα καρκινικά κύτταρα αλλά επηρεάζουν συχνά και τα υγιή, βλάπτοντας ενδεχομένως το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Τότε όμως είναι που πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την προετοιμασία και προστασία του σώματος από τις επιπτώσεις.

Η αυτοφροντίδα είναι εξαιρετικά σημαντική για να νιώθετε καλύτερα όταν χάνετε τον έλεγχο του σώματός σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Οι αλλαγές στο δέρμα, ιδίως τα εξανθήματα, είναι μία από τις συχνότερες παρενέργειες θεραπειών για τον καρκίνο. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα οπουδήποτε στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής σας

Η La Roche-Posay, η Νο1 μάρκα φροντίδας του που συστήνουν οι δερματολόγοι παγκοσμίως, συνεργάζεται από τι 2008 με κορυφαίους δερματολόγους και ογκολόγους και δημιουργεί εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας, προσφέροντας ανακούφιση και προστασία για το δέρμα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη θεραπεία.

Γνωρίστε τα:

CICAPLAST BAUME B5+: Κατάλληλο για πολύ ξηρές, ερεθισμένες περιοχές και ευαίσθητο δέρμα. Βοηθά στην επούλωση των ουλών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις και ακτινοθεραπείες. Ανακουφίζει και επανορθώνει το δέρμα.

LIPIKAR BAUME AP+M: Ιδανικό για πολύ ξηρά δέρμα. Επανορθώνει τον επιδερμιδικό φραγμό και θρέφει το δέρμα.

ANTHELIOS INVISIBLE FLUID SPF 50+: Πολύ υψηλή προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, χωρίς άρωμα για την πρόληψη της κυτταρικής βλάβης και της φωτοευαισθητοποίησης που προκαλεί η ογκολογική θεραπεία.