Η επιστημονική ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» παρείχε συμβουλευτική σε 1.199 κλήσεις από όλη την Ελλάδα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι περίπου 1 στους 2 ωφελούμενους ξανακαλούν στη γραμμή. Τα πιο δημοφιλή θέματα που απασχολούν τους ωφελούμενους της υπηρεσίας είναι: διαχείριση άγχους και εξετάσεις, επικοινωνία στην οικογένεια, οριοθέτηση, σχολικός εκφοβισμός, ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη βρέφους & νηπίου, εφηβεία, παιδί και ίντερνετ, διαζύγιο έχοντας παιδιά.
Προσφέροντας Δωρεάν Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα
Η επιστημονική ομάδα του Μαζί για το Παιδί υλοποίησε 58 διαδικτυακά και δια ζώσης ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια σε 1.055 εφήβους, γονείς, εκπαιδευτικούς. Μέσω της υλοποίησης των ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων, οι μαθητές ενημερώνονται σχετικά με ζητήματα που συχνά τους προβληματίζουν ενώ οι γονείς λαμβάνουν βοήθεια, δια ζώσης ή διαδικτυακά, στη διερεύνηση, κατανόηση και επίλυση των δυσκολιών στην επικοινωνία με τα παιδιά τους.
Παράλληλα, το Μαζί για το Παιδί πραγματοποίησε ψ σε ομάδες γονέων με στόχο την εκπαίδευση και την καθοδήγηση τους σε πιο αποτελεσματικά μοντέλα γονικής συμπεριφοράς. Απευθύνονται σε γονείς με παιδιά στην προσχολική ηλικία (2-6 ετών), στη σχολική ηλικία (6-12 ετών) και την εφηβεία (12-18 ετών).
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν 35 συνεδρίες σε γονείς και εφήβους διάρκειας 1.980 λεπτών. Το Μαζί για το Παιδί προσφέρει κύκλους συμβουλευτικής γονέων με παιδιά από 0 έως 18 χρονών, 8 συνολικά συναντήσεων δια ζώσης ή διαδικτυακά. Η παρέμβαση εστιάζεται στο να βοηθήσει τους γονείς να έχουν λειτουργικούς τρόπους σύνδεσης και επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια και να υποστηρίξει τον ρόλο τους ως γονείς.
Όπως δήλωσε η κυρία Ελένη Κουτσοπούλου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Διοικητική Υπεύθυνη της Συμβουλευτικής Γραμμής και του Συμβουλευτικού Κέντρου του Μαζί για το Παιδί: «Η υποστήριξη που προσφέρουμε μέσω της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου στοχεύει στην παροχή ψυχολογικής στήριξης και στην ενδυνάμωση γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων. Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση των καθημερινών τους δυσκολιών και προβληματισμών και να βελτιώσουμε την επικοινωνία εντός του οικογενειακού πλαισίου.»
Πόση ώρα μπορεί να περνά το παιδί μπροστά στις οθόνες τώρα το καλοκαίρι;
Ανήσυχη εφηβεία: Όλα όσα προβληματίζουν τους σημερινούς νέους και τους γονείς τους
Αυτισμός – Παιδιά: Πώς ανατράπηκε η ζωή τους στην πανδημία