Kύμα καύσωνα διαρκείας που σαρώνει τη βόρεια Ινδία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 52 ανθρώπους στο Νέο Δελχί, αναφέρουν σήμερα οι Times of India, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει θερμοκρασίες ρεκόρ το φετινό καλοκαίρι.
Τουλάχιστον 52 πτώματα μεταφέρθηκαν τις τελευταίες δύο μέρες σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την εφημερίδα, τα περισσότερα από αυτά άπορων και φτωχών ανθρώπων που ζούσαν και εργάζονταν στο ύπαιθρο.
Η Ινδία έχει καταμετρήσει πάνω από 40.000 ύποπτα κρούσματα θερμοπληξίας αυτό το καλοκαίρι και τουλάχιστον 110 επιβεβαιωμένους θανάτους μεταξύ 1ης Μαρτίου και 18ης Ιουνίου, όταν στη βορειοδυτική και την ανατολική Ινδία καταγράφηκε ο διπλάσιος αριθμός από τον συνηθισμένο ημερών με καύσωνα.
Brutal heat… New Delhi, India 🇮🇳 just recorded its hottest night on record at the Safdarjung Observatory (data since 1901).
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑThe heatwave has been rewriting many records. New Delhi has hit 40°C or greater for 37 consecutive days now. pic.twitter.com/eTkzwIpGkD
— Scott Duncan (@ScottDuncanWX) June 19, 2024
«Ένα παρατεταμένο καλοκαίρι θα έπρεπε να καταχωρίζεται ως φυσική καταστροφή», σημειώνει σήμερα σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα Hindu, επισημαίνοντας ελλείψεις νερού και ζήτηση ρεκόρ ενέργειας.
Το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή στους ομοσπονδιακούς και κρατιδιακούς θεσμούς να διασφαλίσουν ότι δίδεται άμεσα προσοχή στους ασθενείς, ενώ τα νοσοκομεία έλαβαν οδηγία να καταστήσουν διαθέσιμες περισσότερες κλίνες.
Η μετεωρολογική υπηρεσία προέβλεψε θερμοκρασίες πάνω από τις συνηθισμένες και γι’αυτόν τον μήνα, ενώ το Νέο Δελχί έζησε χθες, Τετάρτη, την πιο ζεστή του νύχτα εδώ και πάνω από 50 χρόνια, με ελάχιστη θερμοκρασία 35,2 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας αυτής. Δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ασία βρίσκονται αντιμέτωποι με ακραία ζέστη, ενώ η τάση αυτή έχει σύμφωνα με τους επιστήμονες επιδεινωθεί από την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή.
ΕΟΠΥΥ: Ποια φάρμακα υψηλού κόστους θα δυσκολευτούν να βρουν οι ασθενείς τις επόμενες 10 ημέρες
Λιστερίωση: Μια συνεχής απειλή υγείας για την Ευρώπη – Τα επικίνδυνα τρόφιμα – Οι ευάλωτες ομάδες