«Στα θέματα διαφθοράς είμαστε κάθετοι και δεν θα ανεχθούμε καμία παραβατική συμπεριφορά. Διαβίβασα στην Αρχή Διαφάνειας την υπόθεση για να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες», η δήλωση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, με την οποία τοποθετείται πάνω στο ζήτημα της επιστροφής γιατρού του νοσοκομείου «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης στα καθήκοντά του μετά τις κατηγορίες για παράνομο χρηματισμό μέσα από «φακελάκια».
Στον γιατρό επιβλήθηκαν πρόστιμα και διοικητικές ποινές, τις οποίες και εξέτισε.
«Για την πάταξη της διαφθοράς στην υγεία σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάσαμε σχέδιο νόμου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη» επισημαίνεται, ακόμη, στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας στην οποία καθίσταται σαφές ότι δρομολογούνται όλες οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες για το θέμα.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργού Υγείας:
«Στις 24.05.22 ενημερώθηκα για την απόφαση του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου των ιατρών του ΕΣΥ που αποφάσισε την επιστροφή ιατρού που κατηγορείται για χρηματισμό. Η αρμόδια υπηρεσία εξέδωσε διαπιστωτική πράξη. Άμεσα στις 25.05.22 με το υπ. αριθμ 1976 έγγραφό μου διαβίβασα στην Αρχή Διαφάνειας την υπόθεση για να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες προκειμένου να ελεγχθεί από το καθ’ υλήν αρμόδιο όργανο η συγκεκριμένη απόφαση με σκοπό να ασκηθούν έννομα μέσα, να επανεξετασθεί και να ελεγχθούν οι συνθήκες έκδοσης της.
Για την πάταξη της διαφθοράς στην υγεία σήμερα στο υπουργικό Συμβούλιο παρουσιάσαμε σχέδιο νόμου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η κεντρική παρακολούθηση των χειρουργείων από ηλεκτρονική πλατφόρμα ώστε να ελέγχεται η ροή των χειρουργείων και αν υπάρχουν παρεμβάσεις στις λίστες. Πλέον με την ηλεκτρονική παρακολούθηση των ραντεβού των χειρουργείων εξυπηρετείται ο πολίτης και διασφαλίζεται η απόλυτη διαφάνεια στη ροή των χειρουργείων.
Στα θέματα διαφθοράς είμαστε κάθετοι και δεν θα ανεχθούμε καμία παραβατική συμπεριφορά».
Υπενθυμίζεται ότι στα καθήκοντά του επέστρεψε ο γιατρός για τον οποίο η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ είχε συντάξει πριν από ενάμιση χρόνο δικογραφία για τον γιατρό ότι έπαιρνε «φακελάκια» από ασθενείς.
Στη σχετική δικογραφία υπήρχε και βίντεο που έδειχνε τον γιατρό να παίρνει «φακελάκια».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο γιατρός, το διάστημα από 14 έως 24 Σεπτεμβρίου 2020, σε πέντε ταυτοποιημένες περιπτώσεις, έλαβε από ή για ασθενείς συνολικά (1.600) ευρώ, για ιατρικές πράξεις που είχε πραγματοποιήσει.
ΦΣΑ: Καταγράφονται ελλείψεις σε περισσότερα από 400 φάρμακα
Κορωνοϊός: 3.727 κρούσματα, 14 θάνατοι και 133 οι διασωληνωμένοι