Η Elizabeth Kough βρισκόταν στο σπίτι της στο Kearney των ΗΠΑ όταν έκανε ένα τεστ εγκυμοσύνης του οποίου το αποτέλεσμα ήταν θετικό. Ήταν ένα μεγάλο σοκ για την ίδια καθώς τρία χρόνια πριν είχε υποβληθεί σε ολική σαλπιγγεκτομή, μία χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης των σαλπίγγων της. Οι γιατροί την είχαν βεβαιώσει πως μετά την επέμβαση θα ήταν αδύνατο για αυτή να συλλάβει καθώς η σαλπιγγεκτομή είναι μία από τις πιο επιτυχημένες μεθόδους για περιορισμό των γεννήσεων.
Ξύπνησε το αγόρι της και του ζήτησε να την πάει αμέσως στο νοσοκομείο. Σε μία δεύτερη εξέταση που έγινε εκεί επιβεβαιώθηκε πως ήταν όντως έγκυος. Ζήτησε να υποβληθεί σε υπερηχογράφημα φοβούμενη για μια έκτοπη κύηση.
Όμως το υπερηχογράφημα έδειξε ένα μικρό έμβρυο να βρίσκεται σε απόλυτη ασφάλεια στη μήτρα της Kough! Γέννησε στο Νοσοκομείο του Βόρειου Κάνσας τον Μάρτιο φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι που ονόμασε Benjamin.
«Στην αρχή φυσικά σοκαρίστηκα καθώς δεν ήταν στα σχέδιά μου», δήλωσε η Kough. «Είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει ο προγραμματισμός αλλά όπως γνωρίζετε τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα προγραμματίζουμε και πρέπει να ζήσουμε με αυτά. Είναι ένα όμορφο μωρό. Είμαι απίστευτα τυχερή που τον έχω στη ζωή μου», προσθέτει η 39χρονη γυναίκα.
Όταν η 39χρονη γυναίκα είχε φέρει στον κόσμο το τρίτο της παιδί, πριν τον Benjamin, είχε γεννήσει με προγραμματισμένη καισαρική τομή, και είχε υποβληθεί σε σαλπιγγεκτομή. Τότε οι χειρουργοί την έλεγξαν και είπαν πως «Δεν υπάρχει τίποτα εκεί, ο χειρουργός τα είχε κάνει όλα σωστά. Δεν υπάρχουν σάλπιγγες». Συνεπώς η σύλληψη και γέννηση του μικρού Benjamin ήταν ένα θαύμα.
Τα τρία μεγαλύτερα παιδιά της Kough ηλικίας 17, 11 και 9 ετών, ενθουσιάστηκαν με τον μικρό τους αδερφό και χρειάζεται να τους υπενθυμίζει ότι δεν μπορούν να τον κρατάνε όλη την ώρα. Όσον αφορά τον πατέρα του μικρού Benjamin «είναι ένας εξαιρετικός πατέρας αν και δεν φανταζόταν ποτέ τον εαυτό του στον ρόλο».
Με βάση την επιστημονική βιβλιογραφία ο όρος «τυχερή» είναι πολύ λίγος για να την περιγράψει.
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, οι πιθανότητες εγκυμοσύνης για μία γυναίκα με μερική αφαίρεση σαλπίγγων είναι 7,5 στις 1.000. Αλλά δεν υπήρχαν καταγεγραμμένα στατιστικά για γυναίκες που είχαν μείνει έγκυες έχοντας υποβληθεί σε πλήρη αφαίρεση σαλπίγγων όπως η Kough, καθώς είναι τόσο σπάνιο.
Το πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό στα επιστημονικά περιοδικά είχε δημοσιευθεί το 2005 όταν μία 38χρονη γυναίκα που είχε υποβληθεί σε αφαίρεση σαλπίγγων είχε μείνει έγκυος.
Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2007 στο Singapore Medical Journal αναπτύχθηκε η θεωρία πως σε ορισμένες γυναίκες που αφαιρέθηκαν και οι δύο σάλπιγγες, η περιοχή όπου οι σάλπιγγες συνδέονταν προηγουμένως με τη μήτρα ενδέχεται να μην κλείσει εντελώς. Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ένα ωάριο περνάει από το κενό ανάμεσα στις ωοθήκες και τη μήτρα και φτάνει σε αυτό το άνοιγμα την κατάλληλη στιγμή.
Είναι κάτι που συμβαίνει, αλλά όχι πολύ συχνά. Η σαλπιγγεκτομή είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές μορφές ελέγχου γεννήσεων που υπάρχουν.