Μετά την κραυγή αγωνίας από τους διευθυντές σε κλινικές του νοσοκομείου Παπανικολάου, που είπαν ότι το νοσοκομείο «δεν δύναται να δεχθεί άλλους ασθενείς με κορωνοϊό», η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι το νοσοκομείο ανταποκρίθηκε στην προσπάθεια με επιτυχία και συνεχίζει με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο.
Η ανακοίνωση:
«Οι αναφερόμενοι έντεκα Διευθυντές αποτελούν ένα μικρό μέρος του συνόλου των ειδικών ιατρών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο, οι οποίοι αριθμούν σε 276 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δεν είναι όλοι Συντονιστές Διευθυντές Κλινικών/Τμημάτων και σίγουρα η ανακοίνωση τους δεν εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών του νοσοκομείου, που αυτή την ώρα δίνουν ενωμένοι την μάχη».
Το Γ.Ν.Θ. «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» πράγματι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας στη χώρα μας, μπήκε στη μάχη της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας και της εξυπηρέτησης των ασθενών που προσβλήθηκαν από τον ιό, φροντίζοντας συγχρόνως, ως τριτοβάθμιο νοσοκομείο, να εξασφαλίζει την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και στις υπόλοιπες ομάδες ασθενών. Στην προσπάθεια αυτή ανταποκρίθηκε με επιτυχία και συνεχίζει με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα ανταπόκρισής του στη διαδικασία εφημέρευσης του, τόσο όσον αφορά την αυριανή εφημερία όσο και τις επόμενες, καθόσον η προσπάθεια αύξησης των διαθεσίμων κλινών covid απλών και ΜΕΘ είναι συνεχής, με γνώμονα πάντα την ασφαλή λειτουργία και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.
Επισημαίνεται ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες και εν τω μέσω μιας σοβαρής υγειονομικής κρίσης το αναμενόμενο από τον καθένα μας, ως άνθρωποι και ιδιαίτερα ως επαγγελματίες υγείας, είναι η σύμπραξη και η συνδρομή στην αντιμετώπισή της, με ομοψυχία και αυταπάρνηση».
Σε απόγνωση οι γιατροί στο «Παπανικολάου»: Μην φέρνετε άλλους ασθενείς με τον ιό
Το νοσοκομείο «δεν δύναται να δεχθεί άλλους ασθενείς με κορωνοϊό», αναφέρουν οι έντεκα διευθυντές σε ανακοίνωση που προσυπογράφουν, μετά και συνάντησή τους με το εργασιακό σωματείο.
Όπως αναφέρουν και οι 43 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με κορωνοϊό είναι 100% γεμάτες, τα υπόλοιπα νοσήματα αντιμετωπίζονται σαν να μην υπάρχουν πια και πως το προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό έχει φθάσει στα όριά του.
«Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα μας το νοσοκομείο μπήκε στην πρώτη γραμμή και νοσήλευσε ήδη τεράστιο αριθμό ασθενών με Covid σε κλίνες νοσηλείας και στις ΜΕΘ» σημειώνουν οι διευθυντές των κλινικών, προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο νοσηλεύει ήδη περισσότερους ασθενείς με Covid από όσους μπορεί πλέον να διαχειριστεί» . Επιπλέον, «οι ιδιώτες ιατροί κλήθηκαν σε εθελοντική βοήθεια προς το ΕΣΥ με αμοιβές υπερδιπλάσιες των γιατρών του ΕΣΥ, ενέργεια απόλυτα προσβλητική για τους υπηρετούντες».
«Είμαστε στα όρια της κατάρρευσης» λέει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο διευθυντής των ΜΕΘ του Παπανικολάου
Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία Θεσσαλονίκης, τα οποία έχουν μετατραπεί σε σκηνικό πολέμου, την ίδια ώρα που το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, μετέφερε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντης β´ ΜΕΘ Νοσ. Παπανικολαου.
Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν ακόμη και αίθουσες ανάνηψης για τους ασθενείς που συρρέουν κάθε ώρα στα νοσοκομεία της πόλης με σοβαρές επιπλοκές από τον COVID19, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν και εξέφρασε την ανησυχία του ότι ενδεχομένως να δούμε παρόμοιες εικόνες και στην Αττική.
Υπογράμμισε, ότι η νόσος δεν επηρεάζει μόνο τις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και τις μικρότερες αφήνοντας βαριές επιπλοκές στο σώμα μας. «Δεν κάνει διάκριση ο ιός, δεν ξέρουμε πώς και αν ένας 25 χρόνος θα νοσήσει βαριά», είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε επίσης ότι έχουν σταματήσει τα χειρουργεία διότι χρησιμοποιούνται αίθουσες για νοσηλεία και μίλησε για έναν ασθενή του 35 ετών, ο οποίος μόλις χθες μετά από νοσηλεία εβδομάδων αποσωληνώθηκε και πλέον, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.