Για το πώς κυλάει η τέταρτη φάση άρσης των μέτρων, δηλαδή η επανεκκίνηση, για τους επιχειρηματίες της εστίασης, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και τους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Αδαμόπουλο, ο Μιχάλης Κολιός, ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων.
“Όλοι οι συνάδελφοι έχουν ανάμικτα συναισθήματα απογοήτευσης, άγχους, ευθύνης υπερηφάνειας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολιός και αιτιολόγησε τα συναισθήματα του ίδιου και των συναδέφων του λέγοντας ότι η απογοήτευση προκύπτει από πλευράς της κυβέρνησης για τα “ελάχιστα μέτρα”, το άγχος για το πως θα εξελιχθεί ο τζίρος, η ευθύνη για την προστασία πελατών και εργαζομένων, ενώ υπερηφάνεια γιατί ο κλάδος του στάθηκε “στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά που χρειάστηκε”, όπως στην περίπτωση της Ολυμπιάδας του 2004, οπότε και δεν είχε παρατηρηθεί ξανά η απουσία κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης σε Ολυμπιάδα.
Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, ο κ. Κολιός υπενθύμισε τις αποστάσεις που έχει θέσει το υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή “το ελάχιστο 1,70 να απέχουν τραπέζι από τραπέζι”, προσθέτοντας πως “από άτομο σε άτομο συνήθως η απόσταση είναι 30 εκατοστών”.
Παράλληλα, ο Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων δεν έκρυψε την επιθυμία του για την παροχή κεφαλαίων επανεκκίνησης, καθώς “όταν κλείσαμε αιφνιδιαστικά στις 13 Μαρτίου οι περισσότεροι συνάδελφοι είχαμε εφοδιαστεί για το Σαββατοκύριακο – καταλαβαίνω ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας- πάρα πολλοί συνάδελφοι ή χάρισαν στους εργαζόμενους ή κατέστρεψαν πολλά ευαλλοίωτα προϊόντα“ τόνισε ο κ. Κολιός, αναδεικνύοντας και το κόστος των μέτρων προστασίας, λχ. Προστατευτικά και διαχωριστικά και απολυμαντικά. Είναι “ένα κόστος που πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να το καλύψουν”, κατέληξε.
Νεκροί από κορωνοϊό: Κατέληξε 82χρονη στον «Ευαγγελισμό» – 172 συνολικά τα θύματα
Κορωνοϊός: Ασθενείς με Covid-19 παύουν να είναι μολυσματικοί μετά από 11 μέρες, δείχνει μελέτη
Εστίαση και Τουρισμός: Ανοίγουν τα νησιά – Στο 0,3-0,4 ο δείκτης R0