Στα αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας ανηλίκων, αλλά και στα μέτρα αντιμετώπισης που συζητήθηκαν χθες στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.
Στόχος της ΕΛΑΣ είναι να είναι διαθέσιμη η εφαρμογή Safe Youth για τους ανήλικους άνω των 12 ετών μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
«Είναι μία εφαρμογή πάρα πολύ χρήσιμη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα καταφέρουμε να τη δώσουμε στο κοινό, στους πολίτες. Θα μπορούν δηλαδή να την κατεβάσουν και οι γονείς και τα παιδιά στο κινητό τους τηλέφωνο. Για τους γονείς παρέχει πολύ σημαντικές πληροφορίες για το πώς μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους και να αντιληφθούν ότι κάτι συμβαίνει σε περίπτωση που δεν το έχουν αντιληφθεί», ανέφερε στην ΕΡΤ.
Η εφαρμογή θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες. Ωστόσο, το κουμπί πανικού, «το My Button, όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, θα είναι διαθέσιμο μόνο για τους ανηλίκους άνω των 12 ετών και θα μπορούν να το ενεργοποιήσουν σε περίπτωση που βρίσκονται σε κίνδυνο, για να καλούν άμεσα την αστυνομία στο σημείο στο οποίο κινδυνεύουν και κακοποιούνται».
Για την αυστηροποίηση των ποινών για τους γονείς
Η κυρία Δημογλίδου αναφέρθηκε και στην αυστηροποίηση των ποινών για παραμέληση της εποπτείας των ανηλίκων. Όπως εξήγησε, κάποιοι άσκησαν αρνητική κριτική, θεωρώντας ότι δεν θα αποτρέψουν τα παιδιά από βίαιες συμπεριφορές, επειδή οι γονείς θα έρθουν αντιμέτωποι με βαρύτερες ποινές.
«Όμως εδώ θέλουμε να συνετίσουμε και τους γονείς, γιατί έχουμε δει πολλές φορές και έχουμε πει πολλές φορές ότι πρωταγωνιστικό ρόλο εδώ έχει η οικογένεια. Οπότε θεωρούμε ότι ο γονέας με αφορμή αυτό, γνωρίζοντας ότι θα έρθει αντιμέτωπος με βαρύτατες ποινές, με βαρύτερες τουλάχιστον από ότι μέχρι σήμερα για την παραμέληση της εποπτείας του παιδιού του, ίσως δραστηριοποιηθεί και ενεργοποιηθεί διαφορετικά ώστε να δώσει σημασία σε αυτό το πρόβλημα εντός της οικογένειας», ανέφερε.
Τριήμερο συμπόσιο για τις απεικονιστικές τεχνικές του καρδιαγγειακού συστήματος
Ξεκινά από σήμερα ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Ποια είναι η ιδανική ημερομηνία να εμβολιαστούμε
Kαρκίνος του αίματος: Οι σύγχρονες θεραπείες που παρατείνουν το προσδόκιμο ζωής των ασθενών