Το πρώτο και μοναδικό Δημοτικό Παιδικό Σταθμό απέκτησε πρόσφατα η Πάτμος, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά προσχολικής ηλικίας να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μάθηση και τη γνώση.

Μέχρι πρότινος η Πάτμος δεν είχε παιδικό σταθμό, με τις οικογένειες που ζουν μόνιμα στο νησί να εκφράζουν έντονα την ανάγκη για τη δημιουργία ενός χώρου, όπου τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και να κοινωνικοποιηθούν.

Η Eurolife FFH, πιστή στη δέσμευσή της να βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, ανέλαβε τη χορηγική υποστήριξη για τη δημιουργία του πρώτου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, ως φυσική συνέχεια των δραστηριοτήτων της ενάντια στην υπογεννητικότητα μαζί με τη HOPEgenesis στην Πάτμο.

Σε συνεργασία με το Δήμο Πάτμου, την Ομάδα Αιγαίου και τη HOPEgenesis, η Eurolife FFH πέτυχε την υλοποίηση του στόχου. Κι έτσι, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Πάτμο τα εγκαίνια του πρώτου, και μοναδικού στο νησί, Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.

Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH, παρευρισκόμενος στην τελετή των εγκαινίων χαρακτήρισε τη λειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Πάτμου ως «κίνηση με μεγάλη σημασία για όλους τους κατοίκους του νησιού, με την οποία προσφέρεται στα παιδιά ένας φρέσκος και δημιουργικός χώρος, όπου θα αρχίσουν να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους».

Ενώ υπενθυμίζοντας την πάγια στήριξη της Eurolife FFH στην ελληνική οικογένεια με πράξεις ουσίας, ο κ. Σαρρηγεωργίου υπογράμμισε ότι η εταιρεία «συνεχίζει να είναι στο πλευρό των γυναικών της Πάτμου που θέλουν να γίνουν μητέρες και επιβεβαιώνει με την ενέργεια αυτή την πρόθεσή της να προσφέρει ουσιαστικό έργο στο νησί, ανατρέποντας το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και στηρίζοντας τις νέες οικογένειες» ευχαριστώντας από καρδιάς όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και τους κατοίκους της Πάτμου για εμπιστοσύνη.

Ο κ. Ελευθέριος Πέντες, Δήμαρχος Πάτμου, χαρακτήρισε «ορόσημο και φωτεινό παράδειγμα των αποτελεσμάτων της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς όφελος πάντοτε της κοινωνίας», την ίδρυση του πρώτου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στο νησί, ευχαριστώντας «τη Eurolife FFH, την Ομάδα Αιγαίου και τη HOPEgenesis, που προέβησαν στην υλοποίηση του οράματος που ενυπήρχε σε πολλούς θεσμικούς και τοπικούς φορείς για πολλά έτη. Εκπροσωπώντας από τη θέση μου την Πάτμια μητέρα, την οικογένεια και τα παιδιά της αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για την ευεργεσία που πραγματοποίησαν».

Ο κ. Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, ευχαρίστησε τον Δήμο Πάτμου «που αγκάλιασε το εγχείρημα και έβαλε όλες τις δυνάμεις του για τη γρήγορη υλοποίηση, όπως επίσης και την Ομάδα Αιγαίου που μας έφερε κοντά και βοήθησε τα μέγιστα», ενώ η κυρία Ντενίζ Τσιμή, Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, εξήρε το έργο της Eurolife FFH που σε συνεργασία με την HOPEgenesis στήριξε το αίτημα του Δήμου Πάτμου, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στη Σκάλα της Πάτμου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η HOPEgenesis με την υποστήριξη της Eurolife FFH παρέχει στην Πάτμο δωρεάν ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε γυναίκες, από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως την ημέρα του τοκετού τους. Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε να φτιαχτεί και ο παιδικός σταθμός, ο μοναδικός στο νησί και ο πρώτος παιδικός σταθμός της HOPEgenesis, η οποία έχει θέσει ως στρατηγική προτεραιότητά της το να συνεχίσει να φτιάχνει παιδικούς σταθμούς για τη στήριξη της οικογένειας.