Η πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα της ακμής διατείνονται ερευνητές μετά από δοκιμές σε άτομα με ήπια έως μέτρια ακμή.

Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cosmetic Dermatology και περιελάμβανε 60 άτομα με ήπια έως μέτρια ακμή, η τήρηση της μεσογειακής διατροφής και η λήψη συμπληρωμάτων ω-3 λιπαρών οξέων οδήγησε σε σημαντική μείωση των φλεγμονωδών και μη φλεγμονωδών δερματικών αλλοιώσεων, καθώς και σε βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 98,3% των συμμετεχόντων είχαν ελλείψεις ω-3 λιπαρών οξέων κατά την έναρξη της μελέτης. Η σοβαρότητα της ακμής μειώθηκε σημαντικά σε όσους έφτασαν σε επίπεδα-στόχους των ω-3 λιπαρών οξέων κατά τη διάρκεια της μελέτης.

«Οι παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής, συμπεριλαμβανομένων των διατροφικών συστάσεων, δεν θα πρέπει να θεωρούνται αντίθετες με τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, αλλά μάλλον ως πολύτιμο συμπλήρωμα σε κάθε σύγχρονο σχέδιο θεραπείας της ακμής», δήλωσε η συγγραφέας Anne Guertler, MD, του Πανεπιστημίου Ludwig Maximilian του Μονάχου, στη Γερμανία.

«Οι μελλοντικές μελέτες θα πρέπει να βασιστούν στα θεμέλια που θέτουν τα τρέχοντα ευρήματά μας σε τυχαιοποιημένο, ελεγχόμενο με εικονικό φάρμακο σχεδιασμό για τη βελτίωση των διατροφικών συστάσεων για τους ασθενείς με ακμή» κατέληξε η δρ Guertler.

Διαβάστε επίσης

Δέρμα: Το Νο1 συστατικό που καταπολεμά την ακμή – Τα τρόφιμα που το περιέχουν

Οι τρεις σημαντικότεροι παράγοντες που προκαλούν ακμή

Botox: Νικά τις ρυτίδες, αλλά και την ακμή