Η καρδιά της ενημέρωσης για τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα, τις πρόσφατες παγκόσμιες μελέτες και τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη Νόσο Alzheimer και τα Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα, θα χτυπά για 4 μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα από την Πέμπτη 13 έως και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2025, το παγκόσμιο ιατρικό ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα διεξαχθούν το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και 6ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, τα οποία οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών και θα πραγματοποιηθούν υβριδικά (διαδικτυακά και δια ζώσης) στο Grand Hotel Palace δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους επιστήμονες του κόσμου να το παρακολουθήσουν απ’ όπου κι αν βρίσκονται.

Επί 4 ημέρες, από 4 παράλληλες αίθουσες με διαφορετική θεματολογία, θα πραγματοποιηθούν: 320 εισηγήσεις, 24 ενδιαφέρουσες διαλέξεις, 76 στρογγυλές τράπεζες, 104 ώρες συνεδρίου, 14 εστιασμένα διαδραστικά σεμινάρια – εργαστήρια,
1 δορυφορικό συμπόσιο και 2 δορυφορικές ομιλίες.

Πληροφορίες για τις εγγραφές, το πρόγραμμα και τη παρακολούθηση στο: www.alzheimer-conference.gr και στο τηλ.: 2310 810411.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των δύο Συνεδρίων, την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer, τη Συντονίστρια του Εργαστηρίου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων, Νευρολόγο-Ψυχίατρο, Θεολόγο, Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ., κ. Μάγδα Τσολάκη, στο διπλό αυτό συνέδριο, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στη Θεσσαλονίκη και αποτελεί κορυφαία επιστημονική εκδήλωση της Ελλάδας θα συμμετέχουν 327 καταξιωμένοι Έλληνες και 27 ξένοι επιστήμονες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην αντιμετώπιση των νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, και θα παρουσιάσουν από την πόλη μας προς όλο τον κόσμο εξαιρετικά σημαντικά θέματα όπως η ασφαλής χρήση των αντιαμυλοειδικών φαρμάκων, η Νευροψυχολογική Εκτίμηση και το μέλλον της, ο ρόλος του περιθάλποντα στην ποιότητα ζωής της οικογένειας, οι Νέες Μονάδες Φροντίδας ασθενών με άνοια τελικού σταδίου, τα Μηνύματα από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και οι Τεχνολογίες στο πλευρό της φροντίδας των ασθενών με άνοια.

Επίσης, η κα Τσολάκη, προσκαλεί επαγγελματίες υγείας, άτομα με άνοια, περιθάλποντες, φοιτητές και νέους επιστήμονες να παρακολουθήσουν τα Συνέδρια ώστε να ενημερωθούν έγκυρα και έγκριτα για τις νεότερες εξελίξεις, αλλά και να συμμετέχουν σε εργαστήρια και παρουσιάσεις νεότερων νευροεπιστήμονων απ’ όλη την χώρα για τη Νόσο Alzheimer κι άλλων νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, τόσο στον διαγνωστικό, όσο και στον θεραπευτικό τομέα.

Στην τελετή έναρξης του συνεδρίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στις 19:00, θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Καθηγητή Νευρολογίας-Επιδημιολογίας της Mayo Clinic-Rochester, κ. Walter Rocca. Ο κ. Rocca θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα: «Sex, gender, and the brain: Risk and protective factors for dementia – Φύλο και εγκέφαλος: παράγοντες κινδύνου και προστατευτικοί παράγοντες για την άνοια».

Την τελετή πλαισιώνουν η Χορωδία της Alzheimer Ελλάς και το Φωνητικό Σύνολο ΕΝΗΧΩ Vocale.

Συντονίζει η Δημοσιογράφος Νίκη Στρατηλάτη

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, της Παγκόσμιας Εταιρείας Νόσου Alzheimer, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., της Πρυτανείας Α.Π.Θ., του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας και του Διεθνούς Ιατρικού Ολυμπιακού Συνδέσμου.

Ειδήσεις σήμερα

Νοσοκομεία: Στην τελική ευθεία μετά από μήνες η επιλογή νέων διοικητών – Σήμερα ξεκινούν συνεντεύξεις στην Αττική 

Ξεκινά η διάθεση ακριβών φαρμάκων σε ιδιωτικά φαρμακεία: Πότε τελειώνει η ταλαιπωρία για τους πολίτες 

Νέο εμβόλιο κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου εγκρίθηκε από τον ΕΜΑ