Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Μαζί για το Παιδί για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους διοργανώνει τον Δεκέμβριο δωρεάν διαδικτυακά ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς με θεματολογία:

1.«Οριοθέτηση στην οικογενειακή ζωή», Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30-19:00 | Εγγραφή ΕΔΩ

Η λέξη «όριο» φαίνεται να απασχολεί καθημερινά τους γονείς, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μια σύγχυση τόσο σε σχέση με τη σημασία της όσο και με το ποιος είναι ο ορθός τρόπος να τεθεί ένα όριο. Τα όρια είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του συνόλου της οικογένειας αλλά και του κάθε μέλους ξεχωριστά. Αναλόγως τον τρόπο που θα τεθούν και τον στόχο τους μπορεί να είναι λειτουργικά ή δυσλειτουργικά. Η θέσπιση ορίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το γονεϊκό ρόλο.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση της σημαντικότητας της οριοθέτησης στην οικογενειακή ζωή και η διαφοροποίηση των ορίων καθώς το παιδί αλλάζει αναπτυξιακή φάση.

2. «Εφηβεία», Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, ώρα 17:30-19:00 | Εγγραφή ΕΔΩ

Η εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών, όπου το παιδί μεταβαίνει σταδιακά από την παιδική στην ενήλικη ζωή. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση του εφήβου και η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, μέσα από τη γεφύρωση των διαφορών που προκύπτουν και επιτυγχάνοντας πιο αποτελεσματικούς τρόπους επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιών.

Το ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς με παιδιά στην προεφηβική και εφηβική ηλικία.
Απαιτείται εγγραφή για κατοχύρωση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

Με τη δήλωση συμμετοχής και τη συγκατάθεσή των συμμετεχόντων στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, θα σταλεί από την επιστημονική ομάδα του Μαζί για το Παιδί ενημερωτικό email με τις πληροφορίες σύνδεσης για τη διαδικτυακή συμμετοχή.

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ΖΟΟΜ.

Πληροφορίες: Στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 & στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25 & το Συμβουλευτικό Κέντρο του Μαζί για το Παιδί

Συμβουλευτική Γραμμή 115 25 του «Μαζί για το Παιδί» βρίσκεται από το 2009 δίπλα σε γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους. Παρέχει δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη.

Το όραμα πίσω από τη λειτουργία της Γραμμής είναι η ψυχολογική στήριξη και η ενδυνάμωση γονέων, εκπαιδευτικών και εφήβων σχετικά με προβληματισμούς και δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και η ενίσχυση των ευρύτερων οικογενειακών και υποστηρικτικών πλαισίων των παιδιών και των εφήβων.

Η Γραμμή 115 25 είναι στελεχωμένη από έμπειρη επιστημονική ομάδα και εκπαιδευμένους εθελοντές με συνεχή κλινική εποπτεία.

Τηρείται το απόρρητο και όλες οι κλήσεις είναι επώνυμες, εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται.

Πέρα από τις τηλεφωνικές συνεδρίες, η Γραμμή 115 25 συμπληρώνεται από το Συμβουλευτικό Κέντρο, όπου προσφέρονται διαδικτυακά ή με φυσική παρουσία:
• Ολοκληρωμένος κύκλος συμβουλευτικών συνεδριών
• Ομάδες στήριξης γονέων
• Ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια συγκεκριμένης θεματολογίας σε γονείς/ εκπαιδευτικούς /εφήβους

Το σύνολο των υπηρεσιών της Συμβουλευτικής Γραμμής και του Συμβουλευτικού Κέντρου πλαισιώνουν ολοκληρωμένα, σε επίπεδο πρόληψης και πρώιμης παρέμβασης, την κάθε οικογένεια.
Οι δια ζώσης υπηρεσίες λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του «Μαζί για το Παιδί» και τα ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια πραγματοποιούνται σε σχολεία και οργανωμένα σύνολα πανελλαδικά.

Όλες οι ανωτέρω υπηρεσίες προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ.

Οι κλήσεις στη Γραμμή 11525 από οποιοδήποτε πάροχο κινητής/σταθερής τηλεφωνίας είναι ατελείς.

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία
Η πανελλαδική «Γραμμή 115 25» του Μαζί για το Παιδί λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-19:00 και τον Αύγουστο 9:00-17:00.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 11525, email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

ΕΣΥ – 2025: Αναμορφώσεις και συγχωνεύσεις κλινικών στον νέο νοσοκομειακό χάρτη του Υπουργείου Υγείας

Εμπόδιο στον ψηφιακό εκσυγχρονισμό τα απαρχαιωμένα συστήματα πληροφορικής – Η ατυχής περίπτωση του νοσοκομείου Νίκαιας

Κορωνοϊός ή κρυολόγημα; Γιατί είναι επικίνδυνο να τα μπερδεύουμε – Πόσο αποτελεσματικός είναι ο εμβολιασμός