Τη μεγαλειώδη απόφαση της οικογένειας ενός 58χρονου, που κατέληξε στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων χαιρετίζει η διοίκηση του νοσοκομείου.
«Δώρα ζωής» προσέφερε ασθενής που νοσηλευόταν στη Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του «Γ. Παπανικολάου» και έχασε τη μάχη. Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δωρεά οργάνων και ιστών, ανακοίνωσε η διοίκηση, εκφράζοντας παράλληλα τα συλλυπητήριά της στους οικείους του θανόντος αλλά και τις ευχαριστίες της «για την απόφασή τους στην πιο δύσκολη για αυτούς στιγμή να προσφέρουν δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας».
Επιπλέον, η διοίκηση ευχαριστεί το προσωπικό της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και όλων των άλλων τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου που συνεργάστηκαν για τον σκοπό της δωρεάς.
Συγκεκριμένα, το προσωπικό του Αναισθησιολογικού Τμήματος, των Χειρουργείων, του Ακτινολογικού Εργαστηρίου, του Χειρουργικού Τμήματος ΕΣΥ, του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου, του Βρογχοσκοπικού Εργαστηρίου, του Τμήματος Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας, του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Βιοχημικού Εργαστηρίου και του Αιματολογικού Εργαστηρίου. Χωρίς την καθοριστική συμβολή όλων αυτών των επαγγελματιών υγείας δεν θα ήταν δυνατή η επιτυχής έκβαση της διαδικασίας της δωρεάς.
Το χειρουργείο λήψης των οργάνων πραγματοποιήθηκε με την καθοριστική συμβολή του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», από τις χειρουργικές ομάδες της Μονάδας Μεταμόσχευσης του ΓΝΘ «Ιπποκράτειου», της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΠΓΝΘ «ΑΧΕΠΑ» και του μεταμοσχευτικού κέντρου των Αθηνών. Η διαδικασία διενεργήθηκε υπό τον γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ).
Το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου» στηρίζει τη Δωρεά Οργάνων μετά το τέλος της ζωής, ως την ύψιστη πράξη αλτρουϊσμού, πολιτισμού και εθελοντικής προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.
Υπό ανάπτυξη 98 καινοτόμα εμβόλια στην Ευρώπη – Ποιες ασθένειες προλαμβάνουν
Ελληνική φαρμακοβιομηχανία: «Κλειδί» για την κάλυψη των αναγκών η στήριξη των φθηνών φαρμάκων
Προσυμπτωματικός έλεγχος καρκίνου: Πάνω από 1 εκατ. πολίτες έχουν εξεταστεί – Πόσες βιοψίες έγιναν