Πιλοτικό πρόγραμμα για την πρωτογενή πρόληψη στην Υγεία με πυλώνες τη διακοπή του καπνίσματος, την υγιεινή διατροφή και τη φυσική δραστηριότητα, ξεκινούν από κοινού ο Σύλλογος Προμηθέας και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στο Ειδικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Βόλου.

Με όχημα την εγγραμματοσύνη των εγκλείστων σε ζητήματα δημόσιας υγείας, το πρόγραμμα διάρκειας 8 μηνών αποσκοπεί στην ενημέρωση και εκπαίδευση νέων ενηλίκων για τις αρνητικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του καπνίσματος, σε προαγωγή της υγιεινής διατροφής και της τακτικής σωματικής τους δραστηριότητας, καθώς και σε προώθηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Μέσα από ένα ολιστικό πλέγμα δράσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαίδευση και ενημέρωση σε εγκλείστους και προσωπικό του καταστήματος, καθώς και διενέργεια σεμιναρίων με στόχο την ενδυνάμωση, την προαγωγή της πρόληψης και την αλλαγή κουλτούρας προς ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

Παράλληλα με την εκπαίδευση και την ενημέρωση, θα ξεκινήσει προσπάθεια αποτύπωσης απαραίτητων δομικών παρεμβάσεων εντός του σωφρονιστικού συστήματος, με στόχο την προαγωγή νέων στρατηγικών αντικαπνιστικής πολιτικής, τη βελτίωση της διατροφής και την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας με συγκεκριμένες προτάσεις και γνώμονα την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, στο πλαίσιο του Προγράμματος Θεματικών Δωρεών.

Ειδήσεις σήμερα:

Αριστούχοι Ιατροί από διεθνή Πανεπιστήμια ορκίστηκαν στο Ασκληπιείο της Κω 

Η Δημόσια Υγεία μέσα από την οπτική της Ενιαίας Υγείας 

Παράνομη συνταγογράφηση: Πόσοι γιατροί έχουν πιαστεί – Ποια φάρμακα γράφουν – Οι περιοχές «πρωταθλήτριες» στις παραβάσεις