Ακόμη χειρότερη σε σχέση με αυτή που έβγαλε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος, ήταν η περιπέτεια μιας γυναίκας στο ΕΣΥ προκειμένου να γεννήσει. Η ίδια με σχολιασμό που έκανε σε ανάρτηση δημοσιεύματος για το θέμα, αναφέρει πως είναι λίγα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, η 31χρονη έγκυος γυναίκα 32 εβδομάδων που βρέθηκε στο νοσοκομείο Πρέβεζας την Δευτέρα 12/8/2024 προκειμένου να γεννήσει πρόωρα με καισαρική τομή και το βρέφος να εισαχθεί σε μονάδα νεογνών, ξεκίνησε για διακομιδή καθώς στην Ήπειρο δεν υπήρχε διαθέσιμη μονάδα νεογνών και κατέληξε σε τοκετό στη μέση της διαδρομής,  στο νοσοκομείο Τρικάλων.

«Για καλή τους τύχη υπήρχαν γιατροί νεογνολόγοι του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισσας με άλλη διακομιδή και επιλήφθησαν του νεογνού. Το διασωλήνωσαν και το μετέφεραν με ασφάλεια στη μονάδα νεογνών του Πανεπιστημισκού Λάρισας. Το βρέφος είναι τυχερό. Είναι καλά, αποσωληνώθηκε, βγήκε από τη μονάδα και βρίσκεται στο κουνάκι με μάσκα οξυγόνου hood. Η μητέρα πήρε εξιτήριο. Βρίσκεται στη Λάρισα κάπου νοίκιασε κοντά στο νοσοκομείο και διαμένει για να βρίσκεται κοντά στο παιδί της. Το βρέφος είναι καλά και το απόγευμα οι γιατροί θα προσπαθήσουν να βγάλουν τη μάσκα hood», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Διερωτάται δε για ποιο λόγο η γυναίκα δεν μεταφέρθηκε στην Πάτρα ή τα Ιωάννινα και δόθηκε εντολή διακομιδής στη … Λάρισα.

«Εγώ είμαι η κοπέλα που πέρασε τη διαδικασία αυτή. Όσα λέει το άρθρο είναι πολύ λίγα μπροστά σε όσα συνέβησαν. Θα ξανασχολιάσω μόλις βρω χρόνο να γράψω τι πραγματικά έγινε και τα τραγικά λάθη που γίνανε», σχολίασε η γυναίκα που υπέστη την παραπάνω ταλαιπωρία σε ανάρτηση ιστοσελίδας της Ηπείρου.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΑΒ: Τα πληρώματα «ανάγκης» που θα στελεχώνουν αμισθί τα ασθενοφόρα στα νησιά

Μισθοί – ΕΣΥ: Από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη – Δείτε τις αποδοχές των γιατρών

Νοσοκομεία: Γιατί παραιτούνται οι γιατροί – Πώς απαντά το υπουργείο Υγείας