Ανατροπή στον θάνατο του 48χρονου που έκανε διακοπές στην Ηλεία και είχε θεωρηθεί πιθανή αιτία θανάτου το δάγκωμα από καφέ αράχνη, φέρνει το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η ιατροδικαστική αναφέρει ότι αίτιο του θανάτου του άνδρα είναι ο στρεπτόκοκκος. Ωστόσο, ο άτυχος άνδρας έφερε επίσης ίχνη δαγκώματος – πιθανότατα από αράχνη- στο πόδι του, το οποίο πρήστηκε, με αποτέλεσμα να αναζητήσει ο 48χρονος ιατρική βοήθεια. Μετά το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής ερευνάται, επομένως, η πιθανή σύνδεση του δαγκώματος αράχνης με τη μετάδοση στρεπτόκοκκου.

Όπως προκύπτει από μελέτες, φαίνεται πως είναι δυνατή η μόλυνση με στρεπτόκοκκο από ανοιχτή πληγή μετά από δάγκωμα αράχνης.

Σημειώνεται ότι οι πιο σοβαρές λοιμώξεις που συνδέονται με το στρεπτόκοκκο της ομάδας Α προέρχονται από το διεισδυτικό στρεπτόκοκκο ομάδας Α, (iGAS). Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ένα άτομο έχει ανοιχτά τραύματα, που επιτρέπουν στα βακτήρια να εισέλθουν στον ιστό, από βλάβες στην αναπνευστική οδό μετά από ιογενές νόσημα ή σε άτομο που έχει μειωμένη ανοσία σε κάποια λοίμωξη λόγω υποκείμενου νοσήματος ή φαρμακευτικής αγωγής.

Ο 48χρονος δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό στρεπτόκοκκου στην περιοχή της Ηλείας. Καταγράφηκαν ακόμη δύο περιστατικά, εκ των οποίων το ένα, επίσης, θανατηφόρο. Υπό αυτά τα δεδομένα, ο ΕΟΔΥ παρακολουθεί στενά το νοσοκομείο Πύργου και είναι σε γενικότερη επιφυλακή στην περιοχή της Ηλείας. Κλιμάκιο του Οργανισμού έχει μεταβεί στο νοσοκομείο Πύργου, διενεργώντας strep test. Τα αποτελέσματα αναμένονται κατά πάσα πιθανότητα σήμερα. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τοπική έξαρση στρεπτόκοκκου στην περιοχή καθώς και οι δύο που έχασαν τη ζωή τους βρέθηκαν στην Ηλεία για διακοπές. Ενδεχομένως, επομένως, μετέφεραν από άλλου τον ιό.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΟΦ: Προειδοποιεί για σοβαρές αναφυλακτικές αντιδράσεις αγωγής για την πολλαπλή σκλήρυνση

Πανώλη των αιγοπροβάτων: Έρχονται αποφάσεις για μερική άρση των περιορισμών μετά τα κρούσματα

Ευλογιά των πιθήκων: Ανησυχία στην Ευρώπη μετά το κρούσμα στη Σουηδία – Είμαστε έτοιμοι για 10 εκατ. εμβόλια λέει φαρμακευτική εταιρεία