Η Genosophy®, εταιρεία-τεχνοβλαστός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), αναδείχθηκε νικήτρια στον 14ο Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds. Η Genosophy® ξεχώρισε ανάμεσα σε 280 προτάσεις από 467 συμμετέχοντες, κατακτώντας το πρώτο βραβείο και χρηματικό έπαθλο €20.000, μετά από πολύμηνη διαδικασία αξιολογήσεων ομάδας ειδικών.

Η Genosophy® αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις υγείας μέσω εξειδικευμένων αναλύσεων DNA. Η ερευνητική ομάδα του τεχνοβλαστού έχει δημιουργήσει έναν εξειδικευμένο αλγόριθμο που αναλύει περισσότερους από 750.000 γενετικούς δείκτες και βιο-κλινικά δεδομένα, παρέχοντας επιστημονικά τεκμηριωμένες συστάσεις για την πρόληψη και διαχείριση διατροφο-εξαρτώμενων νοσημάτων, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 στο «Μέγαρο Μελά» της Εθνικής Τράπεζας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, εκπροσώπων πανεπιστημίων, επιχειρηματικών φορέων και πλήθους φίλων της καινοτομίας. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γκίκας Χαρδούβελης, επισήμανε τη σημασία του προγράμματος NBG Business Seeds στην προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Η Καλλιόπη Γκούσκου και ο Αριστείδης Ηλιόπουλος, συνιδρυτές της Genosophy® και καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ που παρέλαβαν το βραβείο, δήλωσαν: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη διάκριση που επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και την αριστεία. Η βράβευση της Genosophy® αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών μας και την προώθηση της υγείας μέσω της επιστήμης της Γενετικής».

Ειδήσεις σήμερα:

Άδωνις Γεωργιάδης: Στην αντεπίθεση με όπλο τη συνταγογράφηση – Σε πόσους και ποιους γιατρούς την «κόβει»

Πονοκέφαλος στον ΕΟΦ από τα παράνομα συμπληρώματα – Μεγάλοι οι κίνδυνοι για τους καταναλωτές

Κορωνοϊός: Πώς κινείται το θερινό κύμα στην επικράτεια – Μόνο χθες μπήκαν 100 στα νοσοκομεία